Ny toppmodern röntgenanläggning till Funäsdalen – invigs innan den alpina skidsäsongen startar
Hem TEKNIK Ny toppmodern röntgenanläggning till Funäsdalen

Ny toppmodern röntgenanläggning till Funäsdalen

Publicerat av: Redaktionen

På tisdag den 11 oktober kommer lastbilar från MedicSolution, en av Nordens ledande tillverkare av prefabricerade lösningar för samhällskritisk infrastruktur, till Funäsdalen för att leverera en toppmodern röntgenanläggning till Hälsocentralen i Funäsdalen, Region Jämtland Härjedalen.

Före den alpina skidsäsongen startar kommer anläggningen att invigas och vara i full drift.

Röntgenanläggningen levereras nyckelfärdig och kommer att bli en toppmodern röntgenbyggnad med skelettröntgen-utrustning. Totalt omfattas byggnaden av två moduler som kommer anslutas mot en korridor som länkar till den befintliga byggnaden. Tack vare att modulerna är prefabricerade i Emtunga, utanför Vara i Sverige, kommer byggnationen på plats att vara snabb. Redan under vecka 47 kommer överlämningen att ske och då har röntgenutrustningen levereras, installeras, testas och utbildningar av personalen hållits.

– Vi fick uppdraget att leverera en röntgenanläggning till Funäsdalen i somras. Byggnationen startade efter semestern i augusti och nu levererar vi modulerna. Vi färdigställer själva byggnaden på plats under bara två veckor. Allt kommer vara klart till den alpina säsongen i Funäsdalen startar. Jag är glad över att vi kan tillgodose Region Jämtland Härjedalens krav på en snabb leverans av röntgenan-läggningen. Kort leveranstid är en stor fördel med vårt sätt att bygga och leverera komplexa samhällskritiska projekt på. Det tillsammans med att vi tack vare vår produktionsteknik där vi inomhus i Emtunga bygger och testar de kliniska miljöerna före leverans minimerar riskerna i byggskedet, säger Jörgen Stenqvist, Sales Manager på MedicSolution.”

Under tisdagen kommer en kranbil att ställa modulerna på plats vid Hälsocentralen i Funäsdalen. Projektledare från MedicSolution och representanter från region Härjedalen för projektet och röntgenavdelningen kommer att vara på plats.

Ny toppmodern röntgenanläggning till Funäsdalen – invigs innan den alpina skidsäsongen startarSom journalist är du välkommen att se när modulerna ställs på plats och få chansen att prata med ansvariga för projektet.

Vad: Leverans av ny toppmodern röntgenavdelning till Hälsocentralen i Funäsdalen
Var: Hälsocentralen i Funäsdalen, Rörosvägen 35
När: Tisdag 11 oktober (ackreditering för exakt tid.)

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>