Insamlingsrekord för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj
Hem NYHETERCANCERVÅRD Insamlingsrekord för Cancerfondens Rosa Bandet

Insamlingsrekord för Cancerfondens Rosa Bandet

Publicerat av: Redaktionen

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj har under oktober samlat in fantastiska 97 miljoner kronor och har därmed slagit insamlingsrekord.

 Pengarna som samlats in utgör en betydande del av de pengar som Cancerfonden delar ut varje år till Sveriges främsta cancerforskning.

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj engagerar och förenar årligen hela Sverige i kampen mot cancer. En stor del av framgången är försäljningen av Cancerfondens rosa band och armband, som i år designats av modeskaparen och kostymören Selam Fessahaye. Cancerfonden har även ett enormt stöd i sina samarbetspartners som utöver bandförsäljning även samlat in pengar genom att sälja rosa produkter, där en del av intäkten går till Cancerfonden. Dessutom har privatpersoner och föreningar bidragit genom att starta egna insamlingar och med många andra fantastiska initiativ. Tillsammans har vi färgat Sverige rosa.

Det starka stöd och engagemang från våra givare och samarbetspartners är ovärderligt för svensk cancerforskning. Tack till var och en av er som bidragit till årets kampanj och detta otroliga resultat, som innebär ett ytterligare kliv mot vårt mål. Tillsammans ska vi besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

Auktioner blir nya forskningsframsteg  
Insamlingsrekord för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanjEn nyhet i Rosa Bandet-kampanjen är Rosa auktioner. Tillsammans med Tradera lanserade Cancerfonden en ny tjänst där den som startar en auktion kan välja att pengarna går direkt till en insamlingsorganisation. Genom att sälja av det man inte behöver till förmån för Cancerfonden kunde alla vara med och bidra på ett hållbart sätt. En auktion som stack ut var en röd Ferrari F430 som auktionerades ut av en privatperson till förmån för forskningen och landade på hela 775 500 kronor.

Även efter kampanjen är det möjligt att auktionera ut sina prylar på Tradera och välja Cancerfonden som förmånstagare.

Cancerfondens gåvoshop blev en succé  
En annan nyhet i årets kampanj var Cancerfondens gåvoshop där man kunde beställa rosa band, armband och andra rosa produkter speciellt framtagna för Rosa Bandet-kampanjen. Även gåvoshoppen kommer leva vidare efter oktober och sälja produkter och gåvobevis som stödjer svensk cancerforskning.

Följande företag säljer rosa produkter till förmån för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 2021
ICA, Apotek Hjärtat, Lindex, Interflora, Ellos, Resurs Bank, Freudenberg Household Products (Vileda, Wettex), L’Oréal Sverige (L’Oréal Paris, Garnier), Procter & Gamble Sverige (Swiffer, Herbal Essences, Oral-B, YES, Pampers, Head&Shoulders, Always, Gillette, Venus), Tree of Pets (Eukanuba, Ever Clean, Monster kattsand), Din-X, Sensodyne, Essity Hygiene and Health (Tena), TePe och Unilever (Rexona, Dove).

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>