Hem NYHETERCANCERVÅRD Insamlingsrekord till cancerforskningen: 316 miljoner kr

Insamlingsrekord till cancerforskningen: 316 miljoner kr

Publicerat av: Redaktionen

Under TV-galan Tillsammans mot Cancer samlades det in otroliga 316 000 000 kronor till Cancerfonden, vilket är nytt rekord för galan.

Insamlingsrekord till cancerforskningen: 316 miljoner kr 2

Keyyo med Tilde de Paula, Foto Klas Sjöberg

Ett stort och viktigt bidrag till svensk cancerforskning. I år blev det en annorlunda gala på många vis, men med samma viktiga uppgift, att sprida kunskap om cancer och få så många nya månadsgivare som möjligt. -​​

– Svenska folket visade ikväll ett fantastiskt engagemang för att besegra cancer. Vi på Cancerfonden är så oerhört tacksamma för alla nya och befintliga månadsgivare. Ni bidrar till att forskningen går framåt så att färre ska drabbas och fler överleva cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

Det blev en minnesvärd kväll ledd av Tilde de Paula Eby med Keyyo vid sin sida. Vi fick ta del av musik från Benjamin Ingrosso, Helen Sjöholm, Tove Styrke, Newkid och The Ark, som gjorde sitt första gemensamma framträdande på länge.

Rekordmånga kända TV-profiler medverkade under kvällen, som Erik Haag och Lotta Lundgren, Anders Öfvergård, William Spetz och Marianne Mörck. Även Pernilla Wahlgren, Sven Melander, Efva Attling, Mark Levengood och många fler uppmanade tittarna under kvällen att bli månadsgivare. Vi fick ta del av gripande berättelser, hoppfulla resultat och inspirerande exempel på hur vi tillsammans kan bidra till kampen mot cancer. En av kvällens höjdpunkter var när H.M. Konung Carl XVI Gustaf belyste hur viktig forskningen är och riktar ett tack till Cancerfonden, alla som arbetar inom cancerforskning och sjukvården och som varje dag stöttar cancerpatienter och deras närstående.

– Ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till det fina resultatet i kväll. Tack alla drabbade och närstående som delat med sig av sina erfarenheter, forskare som outtröttligt arbetar för att hitta nya sätt att bekämpa cancer, artister och programledare som bjudit på sig själva och sina berättelser för att hjälpa andra. Detta är stort, avslutar Ulrika Årehed Kågström.

Varje år får drygt 65 000 personer i Sverige en cancerdiagnos. Det innebär att mer än var tredje person som lever i Sverige idag kommer att få ett cancerbesked under sin livstid. Men tack vare forskningen överlever i dag två av tre cancer. På 50-talet var den siffran en av tre.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>