Kvarnholmens vårdcentral i Nacka är Sveriges fjärde bästa vårdcentral
Hem HÄLSA Kvarnholmens vårdcentral i Nacka är en av landets bästa vårdcentraler

Kvarnholmens vårdcentral i Nacka är en av landets bästa vårdcentraler

Publicerat av: Redaktionen

Kvarnholmens vårdcentral har funnits sedan 2019 och har flera gånger rankats som en av landets bästa vårdcentraler.

I årets patientenkät utförd av Sveriges kommuner och regioner, SKR, placerar sig vårdcentralen på plats tre i Region Stockholm och plats fyra sett till hela Sverige.

Varje år genomför Sveriges kommuner och regioner, SKR, en undersökning om hur patienter upplever sina besök i primärvården. I 2021 års undersökning deltog 90 000 personer som nyligen besökt en vårdcentral. Undersökningen är indelad i sju dimensioner – delaktighet/involvering, emotionellt stöd, helhetsintryck, information/kunskap, kontinuitet/koordinering, respekt/bemötande och tillgänglighet.

Kvarnholmens vårdcentral är en del av vårdkoncernen Praktikertjänst. Att vårdcentralen behåller sin topplacering välkomnas av Magnus Scheele, specialistläkare och verksamhetschef.

Kvarnholmens vårdcentral i Nacka är Sveriges fjärde bästa vårdcentral

Medarbetare på Kvarnholmens vårdcentral. Vänster till höger: Eva Jönsson, Lasse Wilhelmsson, Sofia Holmqvist, Pablo Castellanos, Helena Bergman, Angel Jia, Nina Lichtenberger, Åsa Johansson, Inga-Lill Hjelm och Magnus Scheele.

– Det känns väldigt bra att patienterna rankar oss till tredje bästa vårdcentral i Region Stockholm och på plats fyra i riket. Det är verkligen ett kvitto på våra medarbetares fina arbete – där patienten alltid sätts först – med hög tillgänglighet, kvalitet och ett varmt omhändertagande, säger Magnus Scheele.

Den årliga rankingen beräknas som ett oviktat genomsnitt av samtliga sju kategorier som ingår i den nationella patientenkäten.

Kvarnholmens vårdcentral överträffar både riks- och regionsnittet i samtliga undersökta kategorier, framför allt inom tillgänglighet, respekt/bemötande och helhetsintryck.

– Hos oss får patienten träffa samma läkare och sjuksköterskor varje gång. Nu under pandemin har vi även sett ett ökat behov av digital vård som vi på ett bra sätt lyckats kombinera med fysiska besök, vilket uppskattas av våra patienter, säger Magnus Scheele.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>