Auto Draft
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Kvarterskliniken Avenyn firar sin nyöppnade mottagning för Ungas psykiska hälsa och rehab

Kvarterskliniken Avenyn firar sin nyöppnade mottagning för Ungas psykiska hälsa och rehab

Publicerat av: Redaktionen

Fredagen den 16 september firar Kvarterskliniken Avenyn sin nyöppnade mottagning för Ungas psykiska hälsa och rehab med öppet hus.

Mellan kl. 14.00-16.00 är personalen på plats för att ta emot allmänheten, svara på frågor och berätta mer om vad de kan erbjuda.

Kvarterskliniken Avenyn har samlat ”allt under samma tak”. Mitt på Avenyn erbjuds nu vårdcentral, BVC, vaccinationsmottagning och en nyöppnad mottagning för Ungas psykiska hälsa, samt rehab.

– Genom att samla allt kan Kvarterskliniken Avenyn erbjuda ett betydligt förbättrat vårdutbud som är lättillgängligt för patienterna. Vår vision har varit och är att skapa en arbetsplats för våra medarbetare där vi på ett stimulerande och utvecklande sätt har möjlighet att internt utbyta erfarenheter mellan våra personalkategorier. Allt för att kunna utvecklas och ta hand om våra patienter på bästa sätt, säger Mats Norin, verksamhetschef Kvarterskliniken Avenyn.

Vårdcentralen har ca 25 medarbetare bestående av läkare, psykologer, psykoterapeuter, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer och en rehabkoordinator. På mottagningarna för Ungas psykiska hälsa arbetar dessutom 14 medarbetare bestående av psykologer, socionomer, kuratorer och psykoterapeuter.

– Personalen är en välfungerande och kompetent personalgrupp som kan erbjuda patienter god tillgänglighet både vad gäller planerade och akuta besök, säger Mats Norin.

Mottagningen Ungas psykiska hälsa är ett tilläggsuppdrag med fördjupad kompetens för bedömning, behandling och konsultation inom primärvård för barn och unga med psykisk ohälsa 6–17 år.

De jobbar utifrån stegvis vård som kan handla om såväl råd till egenvård, självhjälpsinsatser samt behandlingsinsatser gentemot föräldrar och barn med individuella besök. De har också en hel del gruppbehandlingar för föräldrar och barn, samt ett samverkansuppdrag vilket gör att de samarbetar mycket gentemot vårdgrannar som vårdcentraler, skola och socialtjänst.

Auto Draft

Elin, Anna och Mats

– Att Kvarterskliniken på Avenyn har samlat allt under ett tak är värdefullt för oss på Ungas psykiska hälsa. Det innebär att vi på ett enkelt och mer lättillgängligt sätt kan samarbeta med fler yrkeskategorier inom både rehab och vårdcentral. Detta underlättar för våra familjer att få tillgång till samlad kompetens och samordnade insatser utifrån individens aktuella behov, säger Anna Hjalmers, verksamhetschef Ungas psykiska hälsa.

Kvartersklinikens rehabmottagning på plan 3 slog upp dörrarna den 1 september 2022.

De är en erfaren grupp bestående av fyra fysioterapeuter och en arbetsterapeut. Förutom att ta emot patienter som söker fysioterapeut eller arbetsterapeut för de vanligaste åkommorna, besitter gruppen speciell kompetens inom yrsel, hjärtrehabilitering samt barn och psykisk ohälsa.

– Rehab i så nära anslutning till en vårdcentral och Ungas psykiska hälsa med alla de möjligheter till samverkan och samarbete som vi har på Avenyn ger perfekta förutsättningar till bästa möjliga vård för patienten, säger Elin Magnusson, utvecklingschef Rehab.

– Vi känner oss mycket stolta över våra nya verksamheter på Avenyn. Att ha kompletterat med både Ungas psykiska hälsa och rehab känns väldigt roligt och inspirerande och vi kan nu erbjuda våra patienter ett brett utbud av vård via en rad olika professioner, avslutar Mats Norin.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>