Hem NYHETERFORSKNING Läkarkåren går samman och arrangerar Sveriges första vetenskapliga möte om Covid-19

Läkarkåren går samman och arrangerar Sveriges första vetenskapliga möte om Covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Läkaresällskapet (SLS) i samarbete med SLS vetenskapliga sektioner presenterar ”State of the Art Covid-19” som äger rum den 15–16 december 2020.

Läkarkåren går samman och arrangerar Sveriges första vetenskapliga möte om Covid-19 3Mötet är webbaserat och vänder sig till läkare och övriga professioner inom hälso- och sjukvården. Det blir ett vetenskapligt program med keynoteföreläsningar av nationella och internationella ledande forskare, kliniskt verksamma läkare och representanter från andra hälsoprofessioner.

– Att ständigt vara uppdaterad om Covid-19 är avgörande för att vi som arbetar inom hälso- och sjukvården ska kunna säkerställa diagnos och ge bästa möjliga vård och behandling, säger Tobias Alfvén ordförande i Svenska Läkaresällskapet. Vi såg tidigt ett stort behov av att samlas till digitala möten och ställde om hela SLS programverksamhet för kunskap- och erfarenhetsutbyten över specialitetsgränserna. Nu vill vi samlas över professionsgränserna för att summera vad vi vet.

Lars-Magnus Andersson ordförande i Svenska Infektionsläkarföreningen kommer att leda arbetet med programmets vetenskapliga innehåll och har under pandemin haft en nyckelroll i kunskapsutbyten mellan läkare.

– Det pågår en intensiv forskning om Covid-19 och vi har lärt oss otroligt mycket på kort tid och fortsätter att lära oss nya saker varje dag, säger Lars- Magnus Andersson. Mötet kommer att presentera den senaste forskningen och det blir två dagar fyllda med vetenskapliga seminarier med inbjudna föreläsare som arbetar i frontlinjen i kampen mot viruset. Mötet kommer även att erbjuda möjlighet till presentation av egna forsknings- och utvecklingsprojekt från svenska forskargrupper med anmälan och möjlighet att skicka in abstrakt från och med mitten av oktober.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>