Malmöbor får större tillgänglighet till specialisttandvård
Hem HÄLSA Malmö får större tillgänglighet till specialisttandvård

Malmö får större tillgänglighet till specialisttandvård

Publicerat av: Redaktionen

Under de senaste åren har specialisttandvården varit under hög belastning med långa väntetider runtom i landet.

I Skåneregionen kan väntetiden vara allt ifrån från några månader upp till två år för att få komma till en specialist.

Malmös specialisttandvård stärks nu upp när Smile Tandvård omorganiserar sin verksamhet för att tillgodose patienternas behov att snabbare kunna få tillgång till specialisttandvård, något som länge varit efterfrågat.

I Malmö har det varit långa väntetider för att få komma till en tandvårdsspecialist och det finns en stor frustation hos många patienter.

När Smile specialisttandvård idag den 17 januari slår upp portarna kommer all befintlig specialistverksamhet, förutom ortodonti, att flyttas till Smiles klinik som är belägen vid Södervärn i Malmö. Allmäntandvårdsverksamheten som tidigare bedrivits på Smile Södervärn delas upp och flyttas till dels Smile Malmö City, dels till Smile Malmö Slottsstaden. Omorganisationen kommer att möjliggöra kortare väntetider för patienterna för att träffa en specialist samt ökad patientsäkerhet.

-Det känns viktigt för oss att arbeta tillsammans med den offentliga tandvården för att kunna lösa den stora hälsoutmaningen den svenska tandvården står inför. Den privata och offentliga tandvården kan komplettera varandra, ta ett gemensamt grepp och tillsammans ta ansvar för svenska folkets munhälsa, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

Omorganiseringen innebär inte bara att öka tillgängligheten för specialisttandvården i Malmö utan även att olika tandläkare kan konsultera varandra. Möjligheten för en obruten vårdkedja i komplicerade patientfall där samarbetet mellan olika specialiteter ökar, ger stora fördelar för patienten och patientens säkerhet. Det ger även en större möjlighet för allmäntandläkare att konsultera och föra en dialog med specialisterna.

Malmöbor får större tillgänglighet till specialisttandvård

-En viktig del i vår omorganisation är att Smile specialisttandvård också kommer att kunna erbjuda ett kontinuerligt lärande och bistå med kompetensutveckling både inom, och utom, den egna organisationen, något som blir till fördel för hela regionen, säger Sara Magnusson, regionchef Syd för Smile Tandvård.

Specialistverksamheten på Smiles övriga kliniker runtom i Skåne förblir oförändrad och berörs inte av den kommande omorganisationen i Malmö.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>