Medicoo.se ökar tillgängligheten och minskar vårdköerna
Hem TEKNIK Medicoo.se ökar tillgängligheten och minskar vårdköerna

Medicoo.se ökar tillgängligheten och minskar vårdköerna

Publicerat av: Redaktionen

På medicoo.se loggar du in med BankID och anger dina symptom – bland 40+ åkommor – och på några minuter ligger ditt ärende redo för bedömning av en legitimerad läkare.

Bildresultat för Tillgängligheten

Från vänster: VD Philip Segenmark, Medicinskt Ansvarig Richard Ljungberg, Utvecklare Gert Sonderberg, CTO Mathias Hansson

Slipp ladda ner en applikation eller lämna sängen, kommunicera med chatt eller video och få råd, recept och remiss direkt i din mobil.

”Det ska vara enkelt och gå snabbt att få sjukvård för lättare besvär. På medicoo.se gör vi detta möjligt med marknadens bredaste utbud och snabbaste tjänst. Allt du behöver göra är att logga in med BankID, ange dina symptom och några minuter senare ligger ditt ärende redo bedömning av för en leg. läkare. Slipp väntrum och vårdköer.” – Philip Segenmark, VD och grundare

När Euro Health Consumer Index senast mätte vårdköer och tillgänglighet kom svensk vård sist bland 35 länder! För att komma till rätta med detta och effektivisera vården satsar samhället stort på e-hälsa. Regeringen har som uttalat mål att Sverige ska bli bäst i världen på e-hälsa.

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström sa nyligen i TV4: ”Antalet vårdbesök på nätet växer. Här skulle man kunna göra mycket av det man idag går till vårdcentralen för.”

”Som läkare drivs jag av att skapa förutsättningar som gynnar både patienter och läkare. Digitaliseringen av sjukvården är något som förenklar livet för många patienter, men även för många läkare. Vårdpersonal går ner i arbetstid eller sjukskriver sig för att de inte mäktar med. Jag tror och hoppas att digitaliseringen kommer att bidra till att förändra dagens ohållbara situation för all vårdpersonal.” – Richard Ljungberg, Medicinskt ansvarig och grundare

Medicoo samarbetar med landsting och privata aktörer för att även kunna erbjuda provtagning och medicinska utredningar. Vi erbjuder som enda digitala aktör patienten möjlighet till återbesök vilket vi vet är en uttalad brist hos dagens digitala vårdbolag. Medicoo har marknadens bredaste utbud och lägger stort fokus på flerspråkighet. Tjänsten, information om åkommor och medicinska formulär finns idag i sin helhet på svenska, engelska och arabiska och kan med fördel användas helt utan tolk. Det språkliga utbudet kommer successivt att öka.

”Vi vill visa att digital sjukvård utförd på rätt sätt bidrar till ökad flexibilitet, kontinuitet och säkerhet för patienten. Bara en sådan sak som att få återbesök hos samma läkare är i dagsläget få förunnat. Digital sjukvård ska ses som ett komplement till traditionell sjukvård, men där gränserna successivt suddas ut.”
– Richard Ljungberg

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>