Hem NYHETERFORSKNING Mer än 15 accelerator-program öppnar dörrar till Europa för svenska startups

Mer än 15 accelerator-program öppnar dörrar till Europa för svenska startups

Publicerat av: Redaktionen

Med mer än 15 unika accelerator-program, öppnar EIT Health dörrar till Europa för svenska startups.

Mer än 15 accelerator-program öppnar dörrar till Europa för svenska startups 3EIT Healths program ger stöd och finansiering till alla typer av life science-entreprenörer, från forskaren med en bra idé till mogna småföretag som vill expandera internationellt. Utlysningarna har öppnat för ansökan i februari.

EIT Health är Europas största samarbetsorganisation inom life science-innovation, etablerad av EU-organisationen EIT, och verksamt inom entreprenörskap, utbildning och flervetenskaplig hälsoinnovation. I norra Europa är EIT Health verksamt i Sverige, Danmark och Estland, men även startups från Finland, Norge, Island och Färöarna med anknytning till EIT Health är välkomna att söka till acceleratorprogrammen.

EIT Healths accelerator-program hjälper en stor mängd entreprenörer, innovativa team och startups inom medtech, biotech och digital hälsa att utveckla sina affärsidéer, korta tiden till marknadslansering, att växa och expandera internationellt, och hitta internationell finansiering. Entreprenörer och startups får möjligheter att växla upp sina affärsidéer i ledande innovationsmiljöer i bl a Oxford, München, och Barcelona. För många startups är det också extra värdefullt med den exponering mot internationella investerare det innebär att vara utvalt till ett EIT-program. De flesta utlysningarna är öppna för ansökan nu. Ansökningsperioderna varierar, men många stänger under mars månad.

Genom EIT Health, kan startups få hjälp att:

– Expandera i Europa, genom att utveckla sin affärsidé vid en av våra mer än 30 europeiska inkubatorer.
– Ansök om upp till 50.000 € för att accelerera sin marknadslansering och verifiera sin produkt eller tjänst.
European Health Catapult – en entreprenörskapsutbildning och pitch-tävling med Europas främsta startups, som ger tillgång till investerare och experter från hela Europa. Utnämnd till en av Europas sex bästa biotech events!
– Få hjälp att lansera sin affärsidé internationellt med hjälp av 40.000 € och en månad i en av våra inkubatorer i USA, Canada, Israel, Kina eller Japan.
– Hitta finansiering via Europas enda investerarnätverk inom life science.
– Individualiserat stöd från ett stort nätverk av mentorer och experter
– Den som är nyfiken på de oändliga möjligheterna inom health data, kan få stöd att hitta rätt i djungeln av hälsodata, biobanker och regleringar, och få upp till 35.000 € för att utveckla sin affärsidé.

– EIT Healths nätverk är unikt, eftersom vi verkar tillsammans med de ledande europeiska företagen, universiteten, sjukhusen och inkubatorerna i Europa, säger Erik Forsberg, VD för EIT Health Scandinavia. Vi fungerar som en europeisk arm för innovationssystemet inom life science, och kopplar ihop startups och entreprenörer med den expertis de behöver för att växla upp sin tillväxt och expansion.

– Genom ett mycket brett programerbjudande kan EIT Health ge stöd och finansiering till startups i alla skeden, från idéstadiet till det mogna SME-bolaget, säger Christos Vaitsis, Business Creation Manager.

2020 års Accelerator-program omfattar bland annat:

– Bidrag och stöd för marknadslansering
– Internationella utbildningar och bootcamps inom innovation och entreprenörskap
– Inkubatorstöd på ett tjugotal internationella marknader, inklusive bidrag
– Program för validering av produkter och tjänster
– Internationellt investerarnätverk och investor pitching
– Mentorer, rådgivare och experter från 17 europeiska länder
– Stöd och bidrag för affärsutveckling inom health data business
– Produkttestning vid en av EIT Healths testbeds i Sverige eller utomlands, inklusive bidrag
– Den första europeiska crowdfundingplattformen inom life science

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>