Middag gav närmare 1 miljon till organtransplantation
Hem HÄLSA Middag gav ungefär 1 miljon till organtransplantation

Middag gav ungefär 1 miljon till organtransplantation

Publicerat av: Redaktionen

Jontefondens insamlingskväll ”En middag för livet” blev en succé.

Detta trots att det råder tuffa tider för mindre insamlingsorganisationer.

I sällskap av drygt hundra gäster donerades närmare en miljon kronor till stöd för de barn som behöver nya organ för att överleva.

I slutet av januari bjöd Fiskekrogen i Göteborg och företagsgruppen JOOL Group totalt 132 gäster på middag och underhållning från kända artister. Några av artisterna som medverkade under kvällen var Jessica Andersson, Kiralina Salandy, Andréas Emke, Emelie Sundborn och Rikard Flink. Samtliga ställde upp ideellt. Kvällen inramades av en välgörenhetsauktion med fokus på konst och unika upplevelser. Totalt samlades 940 000 kronor in – pengar som går direkt till Jontefondens arbete för barn och unga som väntar på eller ska genomgå en organtransplantation.

– Efter en lång tid av pandemi och orolig omvärld står mindre organisationer som vår inför en uppförsbacke. I lågkonjunktur och med stigande elpriser är det svårt för privatpersoner att donera pengar, vilket gör behovet av ekonomiskt stöd från företag mer angeläget än någonsin för organisationer som Jontefonden, säger Gunilla Ivarsson, generalsekreterare på Jontefonden och fortsätter:

– Vi är oerhört glada att Fiskekrogen och JOOL Group engagerade sig och tog initiativ till ”En Middag För Livet”. Tack vare dem och alla som deltog under kvällen kan vi nu göra stor skillnad för många barn och familjer.

En middag för livet

Kvällens konferencier var Andreas T. Olsson, som tillsammans med auktionisten Peder Lamm, David Carbes kapell och en rad artister bjöd gästerna på tårar, skratt och underhållning.

– Med ett stort engagemang och en fantastisk kombination av människor, mat och musik fylldes våra lokaler med värme och kärlek. I svåra tider är det viktigt för oss som företag att göra det vi kan för organisationer som Jontefonden, säger Lars Ahlström på Fiskekrogen.

Middag gav närmare 1 miljon till organtransplantation

Emelie Sundborn, Rickard Flink och Andreas Emke på Jontefondens insamlingskväll

Sedan 2012 stödjer Jontefonden barn som behöver nya organ. Det handlar om liv och död för de sjuka och deras familjer. Med en organväntelista som inte minskar, utan snarare ökar, är behovet av finansiering stort för en mindre organisation som Jontefonden.

– Det är viktigt för oss som företag att göra det vi kan för organisationer som Jontefonden. ”En Middag För Livet” bjöd på intim stämning när sorg och skratt blandades i Fiskekrogens vackra lokaler, och det känns fantastiskt att få vara med att bidra, säger Tom Olander på Jool-Group.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>