MinTerapi.se sänker trösklar, ökar tillgängligheten och minskar stigmatisering kring psykisk ohälsa
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA MinTerapi.se sänker trösklar, ökar tillgängligheten och minskar stigmatisering kring psykisk ohälsa

MinTerapi.se sänker trösklar, ökar tillgängligheten och minskar stigmatisering kring psykisk ohälsa

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar MinTerapi.se Sveriges första digitala plattform för psykisk hälsa.

MinTerapi.se sänker trösklar, ökar tillgängligheten och minskar stigmatisering kring psykisk ohälsa 1

– Som patient kan man uttrycka sina svårigheter i sitt digitala terapirum dygnet runt. Att sätta ord på såväl känslomässiga som fysiska upplevelser är i sig ett betydelsefullt inre arbete.

Genom lättillgänglig och säker inloggning får användaren tillgång till individuell psykoterapi av en legitimerad psykoterapeut direkt i datorn, mobilen eller surfplattan. Var som helst, när som helst.

I takt med att psykisk ohälsa ökar är tillgång till kvalificerad vård och behandling idag bristfällig. MinTerapi.se erbjuder alla Sveriges 5 500 leg psykoterapeuter, med olika teoretisk inriktning, möjlighet att arbeta digitalt på ett säkert sätt. Genom att kommunikationen inte sker i realtid kan psykoterapeuterna utnyttja sin arbetstid på ett mer effektivt sätt, vilket leder till att fler individer kan få hjälp av samma antal psykoterapeuter.

–  På MinTerapi.se kan psykoterapeuterna arbeta inom lagens föreskrifter då kommunikationen sker med högsta krypteringssäkerhet och tillgången till det digitala terapirummet kräver inloggning via BankID, säger Lars Andersson, grundare av MinTerapi.se

Psykoterapeuterna som arbetar på MinTerapi.se har alla svensk legitimation, lång erfarenhet och bred kompetens samt har även genomgått en särskild certifieringsutbildning i nätterapi.

– Jag erbjuder psykoterapi antingen som ingång till eller som komplement till den psykoterapi jag bedriver på min mottagning. För mig har det en stor betydelse att den digitala terapin sker genom skriftlig kommuikation som inte begränsas av ett särskilt program eller särskilda manualer utan kan utformas specifikt för den som söker. Så som jag arbetar i alla mina terapier, säger Ann-Catrine Nilsson, leg. psykoterapeut på MinTerapi.se.

Utvecklingen av internetbaserad psykoterapi sprider sig i landet. Flera landsting och regioner erbjuder nu olika former av stöd och behandling via nätet för depression, ångest, sömnproblem och stress. Studier visar på god effekt för såväl kognitiv beteendeterapi (kbt) som psykodynamisk terapi (pdt).

– Som patient kan man uttrycka sina svårigheter i sitt digitala terapirum dygnet runt. Att sätta ord på såväl känslomässiga som fysiska upplevelser är i sig ett betydelsefullt inre arbete. Det skrivna ordet erbjuder dessutom en påtaglig upplevelse av fokus och närvaro utifrån att det finns kvar att återkomma till, reflektera kring och upprepa för sig själv flera gånger om, svart på vitt, säger Lars Andersson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>