Hem HÄLSA Näringsministern tog första spadtaget till GoCo Health Innovation City

Näringsministern tog första spadtaget till GoCo Health Innovation City

Publicerat av: Redaktionen

Klart med Fujirebio, ett japanskt världsledande bolag inom cancerdiagnostik, som första stora etablering.

Näringsministern tog första spadtaget till GoCo Health Innovation City 3Fujirebio har visionen att bli Sveriges största life science- kluster, ett projekt som har initierats av företagen Next Step, Vectura Fastigheter samt AstraZeneca.

Nu ska 100.000 kvadratmeter utvecklas i anslutning till AstraZenecas anläggning i Mölndal och inom fem till åtta år ska klustret bestå av 350 stora och små företag, forskare och studenter med möjlighet till 7000 nya arbetsplatser.

Först ut är bygget av en toppmodern laboratoriebyggnad för diagnostikutveckling – 8000 kvadratmeter helt anpassade till första hyresgästen Fujirebios verksamhet.

Fujirebio ingår i Miraca Group som är en global koncern med säte i Japan. Parterna träffades på Svenska ambassaden i Tokyo under förra veckan för att formellt signera avtalen.

– Vår vision är att fortsätta att expandera globalt. Bra partnerskap och samarbete är nyckeln till innovation och GoCo Health Innovation City är den perfekta platsen för oss till nya partnerskap. Konceptet och gemenskapen kommer även hjälpa oss att attrahera nya talanger, vilket är en ytterligare positiv effekt med vår etablering. Vi ser fram emot att växa i Sverige och jag hoppas att våra relationer till Sverige stärks, säger Goki Ishikawa, President & CEO, Fujirebio Inc.

– Innovativa lösningar för bättre vård och hälsa kräver grundlig förståelse för ouppfyllda medicinska behov, men också nära samverkan mellan vårdgivare, akademisk forskning, läkemedelsindustrin samt den diagnostiska industrin. Det är precis detta som GoCo Health Innovation City erbjuder oss, säger Christina Hall, VD på Fujirebio Diagnostics.

Stora som små bolag ser nu uppväxlingen som sker när olika aktörer sitter tillsammans i nya typer av samarbetsformer. Starka exempel på detta är mobilitets-klustret som skapats på Lindholmen i Göteborg.

– Vi är inkluderande och stärker en redan stark region inom life science med nya sätt att etablera och samarbeta. Det är en trend inom hela världen att segment som samlas får konkurrensfördelar på sikt, och att Fujirebio nu väljer oss för sin nyetablering bevisar att vi har en konkurrenskraftig produkt som är på rätt väg, säger Peder Wahlgren, vd på GoCo Development AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>