Neogap förvärvar TCER Oncology AB och stärker sin position inom individanpassad immunterapi
Hem NYHETERCANCERVÅRD Neogap Therapeutics förvärvar TCER Oncology AB och stärker sin position inom individanpassad immunterapi

Neogap Therapeutics förvärvar TCER Oncology AB och stärker sin position inom individanpassad immunterapi

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska bioteknikbolaget Neogap Therapeutics, som utvecklar individanpassad immunterapi, meddelar att de förvärvar resterande 30 procent av aktierna i dotterbolaget TCER Oncology AB.

Förvärvet innebär att Neogaps patentportfölj utökas och bolagets pipeline av potentiella läkemedelskandidater stärks, vilket ytterligare befäster Neogaps position inom området.

Sedan tidigare äger Neogap 70 procent av aktierna i TCER Oncology AB. Under årets andra kvartal förvärvades resterade 30 procent av Rolf Kiessling och Stina Wickström mot en ersättning av aktier i Neogap.Det innebär att Rolf Kiessling och Stina Wickström, som båda är framstående forskare inom bolagets forskningsfält, numera är delägare i Neogap, vilket stärker bolagets vetenskapliga kompetens ytterligare. Rolf Kiessling är välkänd för sin upptäckt av NK-celler, som har haft stor betydelse inom cancerforskning och utvecklingen av cancerterapier.

Förvärvet utökar inte bara Neogaps patentportfölj utan även bolagets pipeline av potentiella kandidater för framtida preklinisk och klinisk utveckling.

Under de senaste åren har Neogap haft ett framgångsrikt akademiskt samarbete med Rolf Kiessling och Stina Wickström för att undersöka hur bolagets EpiTCer-beads kan användas för att stimulera dendritceller och aktivera tumörspecifika T-celler i patientens blod. Resultaten av samarbetet har resulterat i en patentansökan och publicering i den välrenommerade vetenskapliga tidskriften Frontiers.

Med förvärvet övergår nu patenträttigheterna från Neogaps dotterbolag TCER Oncology till Neogap.

Neogap förvärvar TCER Oncology AB och stärker sin position inom individanpassad immunterapi

3d render of an immune system T cell killing a cancer cell

”Vi är mycket glada över att förvärva de återstående aktierna i TCER Oncology och varmt välkomna Rolf Kiessling och Stina Wickström som värdefulla delägare i Neogap. Det här förvärvet är en betydande milstolpe och stärker vår position inom individanpassad immunterapi. Det ger oss möjlighet att utöka vår patentportfölj och pipeline av potentiella läkemedelskandidater, samtidigt som vi vidareutvecklar våra innovationer inom området. Vi ser fram emot att fortsätta driva framsteg och leverera banbrytande vetenskapliga genombrott inom cancerbehandling”, säger Samuel Svensson, vd för Neogap.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>