Novavax bekräftar sitt engagemang för folkhälsan vid ett evenemang anordnat av USA:s ambassadör i Stockholm
Hem HÄLSA Novavax bekräftar nu sitt engagemang för folkhälsan vid ett evenemang anordnat av USA:s ambassadör i Stockholm

Novavax bekräftar nu sitt engagemang för folkhälsan vid ett evenemang anordnat av USA:s ambassadör i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

På måndagskvällen den 26 juni 2023 bekräftade Novavax återigen sitt engagemang för folkhälsan vid ett evenemang som hölls på residenset för USA:s ambassadör i Sverige, Erik D. Ramanathan.

Evenemanget stärkte Sveriges, USA:s och Novavax gemensamma åtagande att skydda de mest sårbara för Covid-19 och andra smittsamma sjukdomar, återupprätta allmänhetens förtroende för vaccin och säkerställa att alla som önskar kan välja och få tillgång till vaccin.

Novavax anläggning i Uppsala ansvarar för forskning, utveckling och produktion av företagets adjuvans Matrix-MTM, som används i flera vaccinkandidater för att förstärka immunförsvaret.

Några viktiga citat från evenemanget:

  • Erik D. Ramanathan, USA:s ambassadör i Sverige: ”Vi kommer sannolikt att behöva leva med covidviruset under lång tid framöver, även om det går från pandemi till endemi och lämnar utrymme för mer riktade, regelbundna vaccinationer, främst riktade till de mest utsatta grupperna av befolkningen. Framtiden för covidvaccinering kommer att kräva innovation och samarbete mellan forskare och tillverkare, samt effektiv kommunikation och utbildning bland beslutsfattare och folkhälsoexperter.”
  • Silvia Taylor, Chief Corporate Affairs and Advocacy Officer, Novavax: Det finns mycket arbete kvar att göra på kort sikt, eftersom vi samarbetar med tillsynsmyndigheter och folkhälsomyndigheter för att förbereda oss för den endemiska fasen av Covid-19. Vi måste fortsätta att skydda de mest sårbara befolkningsgrupperna i Europa genom ”
  • Novavax bekräftar sitt engagemang för folkhälsan vid ett evenemang anordnat av USA:s ambassadör i Stockholm

    Silvia Taylor Erik D. Ramanthan Mikael Sundesten

    Martin Holkedahl, Senior Director of Quality vid Novavax anläggning i Uppsala: ”Novavax är ödmjuka inför vetskapen att vårt arbete och Matrix M har haft en sådan stor ”

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>