Dynamic Code del av Kronans Apoteks sortiment som säljs via Mathem
Hem COVID-19 Nu är Dynamic Code del av Kronans Apoteks sortiment som säljs via Mathem

Nu är Dynamic Code del av Kronans Apoteks sortiment som säljs via Mathem

Publicerat av: Redaktionen

Nu ökar tillgängligheten för Dynamic Codes tester med självprovtagning.

Via Kronans Apoteks integration med Mathem finns numera i stort sett hela Dynamic Codes sortiment tillgängligt för hemleverans hos Mathem.

Att från hemmet göra ett test med självprovtagning för att, genom ett säkert testsvar, säkerställa rätt diagnos är något som blir allt vanligare. En stor del av befolkningen har testat tekniken vid PCR-tester för covid-19 men via Dynamic Code går det att göra samma typ av test för exempelvis halsfluss, könssjukdomar, gluten- och laktosintolerans och olika svampinfektioner. Vid ett positivt svar slussas man som patient sedan vidare till en vårdgivare för diagnos och behandling.

Efter en period med god försäljning via Kronans Apoteks fysiska apotek och e-handel kommer Dynamic Codes produkter nu även att vara en del av Kronans Apoteks sortiment hos Mathem. Detta ökar tillgängligheten för självprovtagning med Dynamic Codes tester.

– I takt med att självprovtagning blir en naturlig del av vården är det viktigt att öka tillgängligheten för konsumenten. Vi ser att många kunder vill ha tester hemma för att kunna användas vid symptom för att snabbare få en diagnos och behandling. Samarbetet med Kronans Apotek, där vi nu även når Mathems kunder, gör det enklare för konsumenten att ta kontroll över sin hälsa, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Dynamic Code del av Kronans Apoteks sortiment som säljs via Mathem– Genom vårt samarbete med Kronans Apotek, där våra kunder kan beställa hem apoteksvaror och receptbelagd medicin med sin Mathem-leverans, förenklar vi våra kunders vardag och ger dem möjligheten att spendera sin tid på annat än att t ex köa i butiker. Att beställa hem tester med självprovtagning, t ex när du är hemma från jobbet på grund av sjukdom, är ett mycket bra exempel på detta. Vi är därför glada över att nu kunna erbjuda Dynamic Codes tester i vårt sortiment via Kronans Apotek, säger Maria Ståhl, kategorichef på Mathem.

– Självprovtagning har visat sig fungera mycket väl bland våra kunder med en hög tillförlitlighet och ett enkelt handhavande. Efter pandemin och alla genomförda PCR-tester ser vi att tekniken är här för att stanna och är glada att inkludera Dynamic Codes produkter i vårt samarbete med Mathem, säger Karl-Johan Börjeson, Sortiment- och Inköpsdirektör på Kronans Apotek.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>