Nu är Samsung Gear S3 här – smartklockan som sammanför teknik, design och mode på ett nyskapande sätt
Hem HÄLSA Nu är Samsung Gear S3 här – smartklockan som sammanför teknik, design och mode på ett nyskapande sätt

Nu är Samsung Gear S3 här – smartklockan som sammanför teknik, design och mode på ett nyskapande sätt

Publicerat av: Redaktionen

[LIVSSTIL] Idag börjar butiksförsäljningen av Samsung Gear S3. Den innovativa smartklockan har en design inspirerad av det traditionella i klockhantverket och kommer i två olika modeller: Classic för den som uppskattar en elegant klassisk klockdesign och Frontier för den mer äventyrlige.

De två modellerna är båda utrustade med samma funktioner och prestanda, så som inbyggd GPS, högtalare/mikrofon, pulsmätare, vatten- och dammtålighet samt en batteritid på upp till fyra dagar.IT-Hälsa.se

– Gear S3 är ett bevis på hur gränsen mellan teknik och mode börjar suddas ut. Sedan 2013 då vi lanserade vår första smartklocka har vi skruvat i såväl uttryck som funktioner. Och som alltid har vi lyssnat in konsumenternas behov och byggt vidare på det dem uppskattar. Gear S3 är kort och gott en kombination av banbrytande teknik och klassisk klockdesign, säger Ardelan Sohrevardi, Nordisk Produktchef för Tablet och Wearables på Samsung.

Designen har tagit inspiration från det traditionella i urmakarkonsten och har utvecklats i samarbete med den Schweiziske klockdesignern Yvan Arpa. Med hjälp av den utvecklade Always on-funktionen visas urtavlan i färg när skärmen är i viloläge och ger på så sätt intrycket av en vanlig klocka. Gear S3 har ett 22 mm armbandsfäste vilket gör den kompatibel med de flesta armband i en vanlig klockaffär. Utöver att mixa och matcha armband kan du också skapa din egen unika stil genom att designa urtavlan efter tycke och smak.

Tidlös utanpå, nyskapande inuti
Bakom designen döljer sig en mängd funktioner och innovativ teknik, bland annat inbyggd GPS för navigering eller registrering av exempelvis en löprunda. I kombination med Samsungs app S-Health samt pulsmätaren håller du enkelt koll på vardagsmotionen då auto-registreringen känner av en mängd olika träningsformer och övningar utan att du behöver tala om vad du vill mäta. IP68-certifieringen innebär också att regn, svett eller damm inte är något att oroa sig för, detta tillsammans med upp till fyra dagars batteritid och att du kan använda den med handskarna på gör Gear S3 till en trogen klocka i alla situationer.

Med Gear S3 kan du tryggt låta mobilen vila i väskan och ändå ha full kontroll på vad som händer. Bestäm själv vilka notifieringar du vill ha på handleden och njut av friheten att kunna svara på samtal, meddelanden, mail och få de senaste uppdateringarna från dina favorit-appar utan att trassla med din mobil.

Smartklockor – ett kraftigt växande segment
Marknaden för smartklockor i norden har haft en kraftigt positiv utveckling sedan 2013. Nya siffror från GfK visar bland annat att den totala utvecklingen för segmentet hade en ökning på 557 procent* i antal sålda enheter under 2015 och för 2016 förväntas ökningen vara runt 36 procent jämfört med föregående år. Den nordiska marknaden för premium-smartklockor har fram till oktober månad ökat med 64 procent** jämfört med antal sålda enheter under hela 2015.

– Det är jättekul att se att det finns en positiv trend för hela segmentet av smartklockor. För egen del har vi bland annat märkt av detta genom en kraftig ökning av antal förbeställningar för Gear S3 jämfört med tidigare års modeller och vi ser även ett ökat intresse för vår smartklocka från flera håll vilket måste betyda att vi lyckats attrahera en bredare målgrupp än innan, avslutar Ardelan Sohrevardi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>