ResQ Club – möjliggör för konsumenter att rädda mat som annars slängas
Hem HÄLSA ResQ Club – möjliggör för konsumenter att rädda mat som annars slängas

ResQ Club – möjliggör för konsumenter att rädda mat som annars slängas

Publicerat av: Redaktionen

Matsvinnsappen ResQ Club kammar hem två priser på Slush – ”Bästa mobila tjänst i Finland” och ”Tjänsten med bäst globala potential”.

I onsdags kväll belönades finländska ResQ Club med förstapriset ”Best Mobile Service 2016 in Finland” i tävlingen med samma namn. ResQ-Club vann också förstapriset i kategorin ”The service with the best global potential”. Priserna delades ut igår på Slush, ett av världens största startup-event, i Helsingfors. ResQ Club, som nyligen lanserats i Sverige, är en digital tjänst som kan användas via iOS, Android eller internet och möjliggör för konsumenter att rädda mat, som annars hade riskerats att slängas från restauranger, caféer, konditorier och hotell, till 40–70 procents rabatt.IT-Hälsa.se

ResQ Club har genom att ha samlat tiotusentals användare i fem europeiska länder sedan starten i början av 2016 bevisat gångbarheten i affärsidén som gynnar alla inblandade. I Sverige samarbetar ResQ bland annat med cafékedjan Barista och krögaren Pontus Frithiofs restauranger.

Restaurangerna får möjlighet att sälja bra men överbliven mat, kunderna kan köpa mat till bra pris samtidigt som alla bidrar till mindre matsvinn och därmed klimatpåverkan. Under Slush, som pågår nu in Helsingfors, utnämndes ResQ Club till vinnare, dels fick man huvudtävlingen pris Best Mobile Service 2016 in Finland och dels kategoripriset The service with the best global potential. Priserna instiftades av Teleforum och Teknologiateollisuus och delades ut av tävlingsjuryns ordförande Anne Berner, Finlands Trafik- och kommunikationsminister.

– Vi är ödmjuka inför erkännandet. Vinsten är ett kvitto på potentialen i vår tjänst och det hårda arbete vårt team lagt ner. Vi kommer att utveckla vår tjänst ytterligare och hitta nya användningsområden med våra innovativa partners. Vi har lärt oss många saker under vår korta och intensiva resa. Den viktigaste lärdomen är att vi inte kan uppnå vår vision att eliminera onödigt matavfall ensamma. Vi behöver knyta band med fler innovativa organisationer och aktörer på samtliga marknader där vi verkar. Vi är övertygade om att vi kan uppnå underverk tillsammans, säger Tuure Parkkinen, vd och grundare av ResQ Club.

Det globala eventet Slush besöks av över 2 300 startup-bolag från 124 länder och över 1 100 investerare som representerar flera miljarder euro i riskkapital. Det gör Slush till ett av Europas största startup-evenemang. Förutom tävlingar, paneldebatter, diskussioner och möten är bland annat Daniel Ek, den norska kronprinsen Haakon och Arielle Zuckerberg huvudtalare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>