Nu lanserar TikTok  ”5 steg framåt”
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Nu lanserar TikTok ”5 steg framåt”

Nu lanserar TikTok ”5 steg framåt”

Publicerat av: Redaktionen

TikTok och Mind lanserar svenskt initiativ för ökat välmående.

Genom sitt största svenska initiativ hittills vill TikTok, som öppnade ett nordiskt kontor i Stockholm tidigare i år, bidra till att öka fysiskt och psykiskt välbefinnande i Sverige. 

Inspirerade av den brittiska folkhälsomyndighetens ”Fem steg till mentalt välmående” lanserar TikTok och Mind idag initiativet ”5 steg framåt” i samband med Världsdagen för psykisk hälsa. Initiativet kommer att pågå mellan oktober och december och består av fem steg som tillsammans syftar till ökat fysiskt och psykiskt välmående för TikTok-användare i Sverige.

– Vi vill bidra till att ge alla, oavsett var de befinner sig i livet, verktyg att påverka sitt eget fysiska och psykiska välmående. Med hjälp av våra partnerorganisationer, utvalda kreatörer och såklart alla användare på TikTok hoppas vi kunna inspirera till gemenskap, rörelseglädje, kunskap, generositet och balans i vardagen, säger Christine Grahn, ansvarig för samhällsfrågor på TikTok i Norden.

Huvudpartner i initiativet är den ideella organisationen Mind, som arbetar för att främja psykiskt välbefinnande genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och driva påverkansarbete. Genom alla steg kommer svenska TikTok-användare att få träffa ”Nere”, Minds digitala avatar, som på ett lättförståeligt sätt kommer att guida användarna genom hösten.

– När det gäller psykisk hälsa tror många att man antingen mår bra eller dåligt, är sjuk eller frisk. Sanningen är att de flesta befinner sig någonstans däremellan och att det dessutom skiftar under livets gång. Vi ser en stor kunskapsbrist kring hur man faktiskt kan påverka sitt eget mående och vad som är viktigt när man stöttar andra. Därför är vi otroligt glada för vårt partnerskap och gemensamma initiativ med TikTok. Jag hoppas nu att fler organisationer och företag ansluter sig till arbetet för ökat mentalt och fysiskt välmående i Sverige, säger Selene Cortes, sakkunnig och projektledare för ungas psykiska hälsa på Mind.

Fem steg för ökat välmående
Nu lanserar TikTok  ”5 steg framåt”Varannan vecka under hösten lanseras ett nytt steg på TikTok inom ramen för ”5 steg framåt” tillsammans med en partner. Varje steg består av kunskapsspridning och utmaningar som ska engagera och inspirera TikTok-användare till att både lära sig mer och själva bidra med tips och råd kring fysiskt och psykiskt välbefinnande. De fem stegen är:

· ”Bygg gemenskap” – ska inspirera till vänskap, gemenskap och välmående både online och offline.

· ”Var aktiv” – genomförs tillsammans med Generation Pep, som arbetar för ökad fysisk aktivitet bland unga. Steget ska inspirera till rörelseglädje och innefattar bland annat flera utmaningar.

· ”Lär dig något nytt” – Kampanjen ska inspirera till lärande, kunskapsinhämtning och få alla att omfamna och uppmuntra våra olikheter. Tillsammans med bland andra Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse, som arbetar med förebyggande insatser för en tryggare nätvardag och ökad förståelse för dyslexi, är ambitionen att sprida kunskap och lyfta existerande initiativ.

· ”Var generös” – ska inspirera till givmildhet, både i den mellanmänskliga kontakten och till välgörande ändamål. Bland annat kommer en rad välgörenhetsorganisationer att få utbildning i hur de kan nå ut genom att använda TikTok.

· ”Lev i nuet” – handlar om att stanna upp, ta en paus och göra något annat – oavsett om det är i den digitala eller i den fysiska världen. TikTok med partners kommer att bjuda på inspiration kring bland annat mindfulness, träning, meditation, yoga och återhämtning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>