Nutricia lanserar växtbaserad näringsdryck för personer med sjukdomsrelaterad undernäring
Hem HÄLSA Nutricia lanserar en växtbaserad näringsdryck för personer med sjukdomsrelaterad undernäring

Nutricia lanserar en växtbaserad näringsdryck för personer med sjukdomsrelaterad undernäring

Publicerat av: Redaktionen

Nutricia lanserar en växtbaserad näringsdryck för personer med sjukdomsrelaterad undernäring.

Den nya näringsdrycken är den första av sitt slag på den svenska marknaden och ger personer i behov av medicinsk näringsersättning valmöjligheten till ett växtbaserat alternativ.

Med den nya näringsdrycken möter Nutricia den ökade efterfrågan på hållbara och växtbaserade produkter.

Att erbjuda fler människor möjligheten att konsumera växtbaserade produkter är en viktig del i Nutricias och moderbolaget Danones ambition att bidra till en mer växtbaserad och hållbar framtid. Den nya växtbaserade näringsdrycken är den första i sitt slag på den svenska marknaden och har tagits fram som en valmöjlighet för personer som följer en växtbaserad kost.

– Det är första gången vi lanserar ett växtbaserat alternativ inom kategorin näringsdrycker. Det är ett viktigt steg för oss att kunna erbjuda en växtbaserad näringsdryck; både ur ett hållbarhetsperspektiv, men också för att ha ett utbud som svarar till den ökade efterfrågan av växtbaserade produkter, säger Maria Linsmo, Brand Manager på Danone Sverige.

Tillsammans med Danone har Nutricia som målsättning att bidra till en hälsosammare och mer hållbar livsstil för så många människor som möjligt. Denna målsättning grundar sig på den gemensamma visionen ”One Planet. One Health”, där hälsosamma och hållbara mat- och dryckesvaror står i fokus.

– Växtbaserade alternativ är ett viktigt steg i att förverkliga vår vision och samtidigt minska vårt klimatavtryck. Under förra året introducerade Nutricia Europa en vegetarisk tilläggsformel för spädbarn och vi är väldigt glada att kunna följa upp det med att lansera en växtbaserad näringsdryck för sjukdomsrelaterad undernäring, säger Damien Isambert, One Planet, One Health Manager på Danone Norden & Baltikum.

Nutricia lanserar växtbaserad näringsdryck för personer med sjukdomsrelaterad undernäring

Den nya växtbaserade näringsdrycken, Fortimel Plantbased Energy, lanserades på den svenska marknaden i januari 2023 och finns i två olika smaker: mocca och mango-passionsfrukt.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>