Omtanke Helsingborg lanserar hemsida för att motverka ofrivillig ensamhet
Hem HÄLSA Ny hemsida från Omtanke Helsingborg för att motverka ofrivillig ensamhet

Ny hemsida från Omtanke Helsingborg för att motverka ofrivillig ensamhet

Publicerat av: Redaktionen

Många invånare i Helsingborg är ofrivilligt ensamma och det kan drabba människor i alla åldrar och samhällsgrupper.

Omtanke Helsingborg vill råda bot på samhällsproblemet och lanserar en hemsida, av invånare för invånare, med syfte att motverka ofrivillig ensamhet och öka gemenskapen i staden.

Omtanke Helsingborg har sedan 2021 arbetat tillsammans med invånare för att motverka den ofrivilliga ensamheten i staden genom att testa lösningar som möter de behov som invånare uttryckt i intervjuer och enkäter.

Pratcaféet öppnade för nästan ett och ett halvt år sedan och nu lanseras en hemsida för att tipsa invånare om hur man kan ta steget från ensamhet till gemenskap. Här hittar du information om vad ensamhet är, hur den påverkar dig och hur du kan ta dig ur den. Det finns självhjälpstips och tips på fysiska och digitala mötesplatser.

På hemsidan finns även information som riktar sig till de som är yrkesverksamma. Syftet är att stärka dem för att kunna ställa frågor om ensamhet och nätverk och stötta den som behöver hitta ny gemenskap.

Omtanke Helsingborg lanserar hemsida för att motverka ofrivillig ensamhet– Det positiva med denna samhällsutmaning är att lösningarna är gratis. Om fler invånare kommer in i gemenskap så kan fler bidra genom att hjälpa sig själv och andra i samhället och ta tillvara sina rättigheter och möjligheter, säger Bitte Wikström, projektledare.

Omtanke Helsingborg är en samverkansprocess med Helsingborg stad, Region Skåne och Samordningsförbundet Helsingborg.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>