Ny klinisk studie på Martini-Klinik för att förbättra vården för patienter med prostatacancer
Hem NYHETERCANCERVÅRD Ny klinisk studie på Martini-Klinik för att förbättra vården för patienter med prostatacancer

Ny klinisk studie på Martini-Klinik för att förbättra vården för patienter med prostatacancer

Publicerat av: Redaktionen

Bactiguard påbörjar en ny klinisk studie med syfte att reducera risken för kateterrelaterade urinvägsinfektioner och användningen av antibiotika hos patienter som opereras för prostatacancer på den välkända Martini-Klinik vid universitetssjukhuset Hamburg-Eppendorf.

” I vår fortgående strävan att förbättra livskvaliteten för våra patienter arbetar vi kontinuerligt med att utvärdera olika arbetssätt som kan martini-klinik-uke-hamburg-eppendorfförbättra behandlingsresultaten och kvaliteten på vården. Vi är därför väldigt glada över denna studie, i synnerhet med tanke på möjligheten att minska användningen av antibiotika”, säger Dr. Uwe Michl, Överläkare på Martini-Klinik.

Martini-Klinik som har specialiserat sig på prostatacancerdiagnoser och -behandling är idag världens främsta prostatacancercenter räknat i antal prostatektomier per år – med över 2 200 operationer 2015. Kliniken fokuserar på att erbjuda värdebaserad vård där patienternas livskvalitet är i fokus.

Patienter som har opererats för prostatacancer behöver vanligtvis en Foley kateter under ca 1-2 veckor efter operationen. Det är välkänt att användningen av Foley-katetrar kan orsaka urinvägsinfektioner som kräver behandling med antibiotika.

” Vi är väldigt stolta över att arbeta tillsammans med den världsberömda och välrenommerade Martini-Klinik i denna viktiga kliniska studie. Att minska risken för infektioner som kräver antibiotika är av yttersta vikt, speciellt med tanke på den ökande antibiotikaresistensen. Vi har goda förhoppningar om att användandet av Bactiguards teknologi kan minska det nuvarande behovet av antibiotika för denna grupp av patienter”, säger Johan Rugfelt, COO på Bactiguard.

Syftet med studien är att utvärdera vilken effekt Bactiguards infektionshämmande urinvägskatetrar (BIP Foley Catheter) har när det gäller minskningen av mikrobiell tillväxt i urin, kateterrelaterade urinvägsinfektioner och behovet av antibiotika hos 100 patienter som genomgår öppen kirurgi för prostatacancer. Patienterna kommer att slupmässigt delas in i två grupper, en grupp som får BIP Foley Catheter och en grupp som får vanlig obehandlad kateter. Patienterna kommer följas under hela kateteriseringsperioden samt en vecka efter att katetern avlägsnats. Parametrar kopplade till livskvalitet kommer att följas upp parallellt med det kliniska resultatet. Studien beräknas fortgå under en period av 6-9 månader.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>