Ny rapport från Sectra visar hur radiologer kan förbättra servicen till onkologer och därigenom förbättra cancervården
Hem NYHETERCANCERVÅRD Ny rapport från Sectra visar hur radiologer kan förbättra servicen till onkologer och därigenom förbättra cancervården

Ny rapport från Sectra visar hur radiologer kan förbättra servicen till onkologer och därigenom förbättra cancervården

Publicerat av: Redaktionen

En ny rapport från Sectra visar hur onkologer ser på den service de får från radiologiavdelningen och hur de skulle värdera olika förändringar.

Bättre kommunikation sticker ut som en av nyckelfaktorerna för att förbättra cancervården.

sectra-cancervard

I takt med att antalet och komplexiteten av cancerfall ökar, spenderar radiologerna alltmer av sin tid med att stötta just onkologerna. Detta gör åtgärder för att ytterligare förbättra samarbetet mellan radiologer och onkologer centralt.

Att med korta ledtider leverera tydliga svar samt ett professionellt deltagande på multidiciplinära ronder är viktigt för att möjliggöra en förbättrad cancervård. Men vad är allra viktigast enligt onkologerna?

Sectras nya rapport, ”How can radiology improve its service to oncologists?” är baserad på en undersökning med 50 onkologer. Bland deras önskemål på förbättringar återfinns:

  1. Så kallade rika svar som inkluderar bilder, mätningar, etc.
  2. Tillhandahålla ett summerande svar för komplexa fall som innehåller flertalet undersökningar.
  3. Bildbaserad uppföljning av lesioner för att tydligt visa eventuell tillväxt och respons på behandling.

Läs hela rapporten här >>

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>