Cancervården får hjälp av ny superdator
Hem NYHETERCANCERVÅRD Cancervården får hjälp av ny virtuell superdator

Cancervården får hjälp av ny virtuell superdator

Publicerat av: Redaktionen

IT-företaget VMware har tillsammans med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) utvecklat en virtuell superdator för life science- och sjukvårdssektorn.

Superdatorn, som kallas Computerome, ska nu hjälpa forskare att analysera stora mängder data för att bland annat effektivisera cancervården.

Cancervården får hjälp av ny superdatorComputerome kan bland annat användas till att utveckla algoritmer som förutser risker och fördelar med olika sjukdomsbehandlingar, så att läkare kan få bästa möjliga förutsättningar att ta rätt beslut i hur varje enskild patient ska behandlas.

Den virtuella superdatorn fungerar som ett virtuellt privat moln där flera mindre moln körs i ett större säkert segmenterat nätverk och kommer att innebära en enorm tillgång för sjukvårdssektorer. Datorn kan tack vare sin enorma prestanda snabba på forskningsprojekt och ge avlastning till den ofta pressade vårdsektorn.

– Under de senaste åren har vårdsektorn världen över tampats med enorma utmaningar. Pandemin satte allt på sin spets, och allt för ofta fanns inte resurserna man behövde för att ge bästa möjliga sjukvård. Det är en ära och stor glädje att vi på VMware har fått utveckla en virtuell version av den fantastiska Computerome. Den kommer utgöra en enorm resurs till sjukvården – och lägga grunden till ännu bättre framtida vård, säger Anders Lidman, Sverigechef, VMware.

– Computerome kan både användas till lagring av kliniska data och till forskning. Vi skapade den som en säker och flexibel plattform för både läkare och forskare. I vårt arbete har vi kombinerat ett ytterst komplex HPC-kluster – ett av de största i världen – och VMwares branschledande privata molnlösning. Denna unika kombination har oss en infrastruktur som kan integrera tiotusentals patientdata simultant – vilket ger oss unika möjligheter till bästa möjliga vård och forskning, säger Peter Løngreen, verkställande chef, Computerome.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>