Ocensurerade inspirationscitat ska nyansera vad livet innebär
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Ocensurerade inspirationscitat ska nyansera vad livet innebär

Ocensurerade inspirationscitat ska nyansera vad livet innebär

Publicerat av: Redaktionen

I Minds nya kommunikationskampanj för Mind Forum har klassiska
inspirationscitat skrivits om till ocensurerade versioner.

Ocensurerade inspirationscitat ska nyansera vad livet innebär 3De nya citaten är inspirerade av inlägg på Mind forum. Syftet är att öka benägenheten att lyssna på personer som mår dåligt och själv våga dela med sig när livet är tufft. Kampanjen är framtagen av Mind och Wenderfalck.

Skillnaden är ofta stor mellan hur livet framställs i sociala medier och hur vi ser att folk faktiskt ibland har det. Inspirerande citat har exempelvis varit ett fenomen på sociala medier under flera års tid. Listan med ordspråk som är tänkta att göra oss motiverade kan göras milslång. I regel är det dock kontraproduktivt för den som mår dåligt att ständigt behöva möta budskap och råd kring hur man bör tänka för att må bättre.

Med en humoristisk framtoning har därför Mind i sin senaste kampanj valt att skruva om några av de vanligaste inspirationscitaten till mer nyanserade och ärliga versioner. Citat som ”Efter regn kommer mer jävla pissregn” och ”Vakna. Må som ett as. Repetera” kommer under sommaren och hösten att synas i kollektivtrafiken, sociala medier och i TV-reklam.

– För att skapa ett medmänskligare samhällsklimat behöver vi alla bli bättre på att prata om livet som det verkligen är. Den som mår dåligt mår sällan bättre av att läsa ”Carpe Diem” mot en solnedgång. Du är inte misslyckad, snarare väldigt normal, när du inte alltid hittar motivationen eller klarar av att tänka
positivt. Vi vill ta bort tabut kring det här och öppna upp samtalet. Vi behöver alla prata mer om när livet känns tufft. Såhär kan livet också kännas ibland – för alla, säger Selene Cortes, projektledare för Mind Forum.

Ocensurerade inspirationscitat ska nyansera vad livet innebär 4Mind är en ideell organisation som arbetar för psykisk hälsa och sedan förra året finns även Mind Forum på nätet. På det modererade forumet kan människor diskutera livet som det verkligen är och få stöd av andra som befunnit eller befinner sig i samma situation.

– Det fina och viktiga med Mind Forum är just att människor kan säga precis som det är utan att bli dömda av omgivningen. De allra flesta som mår dåligt vill inte mötas av klyschor och förenklade råd kring hur de bör tänka eller agera för att allt ska blir bra. De flesta vill bara att någon ska lyssna och försöka förstå, och här på forumet möter man anonymt andra som varit i samma situation, säger Karin Schulz, generalsekreterare för Mind

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>