När kvinnors kraft lyfts fram i ljuset

Tre generationer krigarkvinnor

– Jag vill lyfta kvinnors kraft, vi kan och ska ta plats i samhället. Det säger Marielle Yrjas som i sin bok ”Tre generationer krigarkvinnor”, berättar historien om sin egen, sin mammas och sin mormors tuffa kamp för att överleva världskrig, fattigdom, alkoholism och psykisk ohälsa.

Boken skildrar tre generationer kvinnor som möter utmaningar av olika slag och som bemästrar dem med stark vilja och målmedvetenhet.

Marielle Yrjas belyser sin mormors, mors och sin egen historia och berör ämnen som andra världskriget, fattigdom, alkoholism, medberoende och psykisk ohälsa. I boken kommer ni att följa tre starka kvinnors livsöden och ta del av deras kamp genom livet. Boken avslutas med flera goda tips och råd om hur man hanterar medberoende, ångest och frustration.

– Mitt centrala budskap är att alla människor kan åstadkomma precis vad de vill, även om de har tråkiga erfarenheter med sig från barndomen och som kanske länge varit ett hinder för fortsatt utveckling. Men genom målmedvetenhet och tilltro till livet så kan alla hitta sin väg till framgång – och med det menar jag känslan av att lyckas med något som länge varit ett slags mentalt stopp, hälsar Marielle.

Marielle Yrjas, Krigarkvinnor som ger kraft