PExA samlar forskare till möte i Paris
Hem NYHETERFORSKNING PExA samlar forskare till möte i Paris

PExA samlar forskare till möte i Paris

Publicerat av: Redaktionen

PExA AB (”PEXA”) meddelar att bolaget även i år arrangerar ett forskningsmöte i samband med ERS, som den här gången hålls i Paris den 15-19 september.

PExA samlar forskare till möte i Paris 2PExAs möte fortsätter att utvecklas positivt och lockar allt fler internationella forskare och forskningsledare inom akademi och läkemedelsindustri.

I samband med ERS International Congress, Paris den 15-19 september 2018, världens största lungkongress, arrangerar PExA liksom tidigare år ett separat möte och samlar internationellt framstående akademiska lungforskare samt forskare och forskningsledare från globala läkemedelsbolag. Sammankomsten leds av professor Anna-Carin Olin, vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som lett utvecklingen av PExAs teknologi och som är en av företagets grundare. Mötet är av stor strategisk betydelse för bolaget. Kunder till bolaget från fyra europeiska länder kommer att presentera resultat från forskning där de PExAs metod används för att samla in biomaterial från utandningsluften.

VD Erik Ekbo kommenterar

Det är med stor glädje vi konstaterar att det möte vi anordnar i samband med ERS, fortsätter att utvecklas på ett väldigt positivt sätt. Det blir allt fler internationella deltagare, ett växande antal ledande lungforskare varav ett flertal från globalt verksamma läkemedelsföretag. Det tolkar vi som att den pågående forskning och de senaste resultaten där bolagets teknologi involverats väcker intresse och att man vill veta mer om vad man kan åstadkomma genom att studera det unika biomaterial som kan samlas in med PExAs metodik. Ett nytt inslag under mötet blir att presentera erfarenheter och framsteg som gjorts när det gäller utveckling av nya metoder för att analysera innehållet i PExA-prover. Ytterst syftar dessa aktiviteter till att möjliggöra forskning som har till mål att upptäcka och utveckla diagnostiska och prediktiva biomarkörer inom fältet för lungmedicin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>