PharmNovo kontrakterar CRO för fas I-studie med läkemedelskandidat mot neuropatisk smärta
Hem NYHETERFORSKNING PharmNovo kontrakterar CRO för fas I-studie med läkemedelskandidat mot neuropatisk smärta

PharmNovo kontrakterar CRO för fas I-studie med läkemedelskandidat mot neuropatisk smärta

Publicerat av: Redaktionen

harmNovo som utvecklar läkemedel mot neuropatisk smärta (nervsmärta) har ingått avtal med det svenska kontraktsforskningsföretaget Clinical Trial Consultants (CTC) för den första kliniska fas I-studien med läkemedelskandidaten PN6047, som förväntas starta under andra kvartalet 2022.

Den kommande fas I-studien syftar till att undersöka säkerhet och tolerabilitet i friska försökspersoner.

PharmNovo kontrakterar CRO för fas I-studie med läkemedelskandidat mot neuropatisk smärta”Jag kan nöjt konstatera att vi har uppnått definierade milstolpar enligt plan. Nu tar vi ett viktigt steg framåt i utvecklingen med att starta den första studien i människa med vår kandidat PN6047. Vi ser fram emot ett effektivt samarbete med Uppsalabaserade CTC som har en lång erfarenhet av kliniska studier”, säger Per von Mentzer, vd för PharmNovo.

Dagens behandlingar mot nervsmärta är otillräckliga och ofta förknippade med svåra biverkningar. Läkemedelskandidaten PN6047 från PharmNovo är en potent småmolekyl som selektivt aktiverar delta-receptorn i det endogena opiodsystemet.

Kandidaten har i prekliniska studier visat sig effektiv för att reducera smärta i relevanta djurmodeller utan att leda till oönskade biverkningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>