Sverigepremiär för nya smarta sport- och hälsoklockor från Huawei
Hem ANNONS Premiär för nya smarta sport och hälsoklockor från Huawei

Premiär för nya smarta sport och hälsoklockor från Huawei

Publicerat av: Redaktionen

Nya Huawei Watch GT 3-serien imponerar med design och estetik som påminner om traditionella klockor.

Framför allt är den nya smarta sportklockan extremt kraftfull med en batteritid på upp till två veckor.

Huawei Watch GT 3-serien är dessutom fullspäckad med hälsofunktioner för alla behov och innehåller skräddarsydda, vetenskapligt baserade träningsplaner för att uppmuntra användaren till en hälsosam livsstil. Nu kommer GT 3-serien till Sverige och finns i butik och online från och med 13 december.

Den bärbara produktkategorin, så kallade wearables, ökar stadigt för Huawei. Det är också en marknad som hela tiden hittar nya målgrupper, inte bara de som fokuserar på träning. Ambitionen för Huawei är att ligga i framkant när det kommer till utveckling av wearables med funktioner som bland annat mäter sömn, återhämtning, vardagspuls och hudtemperatur. Avgörande för framgång inom segmentet är exakthet och precision i det som produkterna mäter. Mätningen innefattar bland annat träning, hjärtfrekvens, temperatur, position och syresättning för att ge användaren en tillförlitlig överblick av deras hälsa. Nya smarta sportklockan hjälper även till att skapa goda hälsovanor, vilket varit ett stort fokusområde vid utvecklingen av nya Watch GT 3-serien.

Noggrann mätning
Huawei Watch GT 3 som är kompatibel med både iOS och Android, stöder den nya pulsmätningstekniken TruSeen 5.0+, som gör det möjligt att mäta både hjärtfrekvens och syresättning av blodet (SpO2) med ännu större noggrannhet. Vidare erbjuder klockan en ergonomiskt utformad 2,5D-bakboett med noggrant polerat konvext glas, som passar handledens form. Designen bidrar inte enbart till att klockan är bekväm att bära, den minskar även effektivt störning från externt ljus och förbättrar kvaliteten på pulsmätningen. Som användarens assistent för hälsoanalys erbjuder Huaweis nya smarta klocka mätning av både SpO2 och hudtemperatur dygnet runt. Kombinerat med kontinuerlig pulsmätning fokuserar Watch GT 3 även på andning och stress för att hjälpa användaren både förstå och förbättra sin hälsa och via appen kan användare även hålla koll på sin menstruationscykel. Huawei TruSleep 2.0 samlar omfattande data och ger hundratals förslag på hur användaren kan förbättra sin sömnkvalitet.

Fantastisk batteritid, enkel laddning och 100+ träningslägen
För att kunna dra nytta av alla funktioner som den smarta klockan erbjuder krävs ett kraftfullt batteri. Modellen på 46 mm erbjuder en batteritid på upp till 14 dagar medan modellen på 42 mm erbjuder en batteritid på upp till 7 dagar vid normal användning. Den fantastiska batteritiden och de bekväma laddningsalternativen bidrar till att användare kan använda sin smarta sportklocka dygnet runt.

Sverigepremiär för nya smarta sport- och hälsoklockor från HuaweiHuawei Watch GT 3 erbjuder 100+ träningslägen, inklusive 18 professionella träningslägen för att användare ska kunna utforska olika sporter. Dessutom erbjuder klockan skräddarsydda tränings-planer enligt användares fysiska tillstånd och träningsvanor. Användare kan sätta sina egna träningsmål och hålla koll på sina resultat i realtid direkt i klockan eller i Huawei Health-appen. Dessutom kan den smarta klockan ge röstpåminnelser om träningsmålen och träningsstatus, ge feedback om framsteg och mycket mer under träningen.

Watch GT 3 är i nuläget kompatibel med ett 30-tal appar, inklusive vanliga träningsappar som utökar ekosystemet och ger användare bättre kontroll över sin data. Dessutom kan de som gillar att träna utomhus dra nytta av GPS-positionering med två frekvenser som ger användare en mer exakt platsangivelse.

Förbättrat materialval för mer precision
Huawei Watch GT 3 finns i två storlekar, 46 mm och 42 mm och påminner till stor del om traditionella och eleganta analoga klockor. Båda modellerna är mycket lätta (42,6 g respektive 35 g) där Watch GT 3 på 42 mm är en tunnare modell vilket gör att det finns olika modeller för olika preferenser. Klockans framsida är gjord av rostfritt stål vilket är ett lätt och starkt material som är både värme- och köldtåligt. Samtidigt har baksidan av klockan, i kompositmaterial, fått förbättrad hållfasthet. För att ge användare ett mer personligt utseende finns ett stort utbud av urtavlor och klockarmband för nya Huawei Watch GT 3. Användare kan välja mellan 10 000 olika teman samt ett flertal olika klockarmband, inklusive rostfritt stål, fluorelastomer, läder samt ett milanesiskt armband.

Pris och tillgänglighet
Huawei Watch GT 3-serien finns i butik från den 13 december. Det rekommenderade cirkapriset är SEK 2 990 inklusive moms för Watch GT 3 42 mm och 46 mm med läderarmband och svart armband. Det rekommenderade cirkapriset för Watch GT 3 42 mm och 46 mm i rostfritt stål och guldfärgat milanesiskt armband är SEK 3 490.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>