Forskningens fantastiska framsteg – HPV
Hem NYHETERCANCERVÅRD Forskningens fantastiska framsteg – HPV

Forskningens fantastiska framsteg – HPV

Publicerat av: Redaktionen

Digitalt seminarium: Livmoderhalscancer är en av de första cancerformer som kanske helt kan utrotas.

Den 16 december får du veta mer om hur forskningen tagit oss dit, framtidens behandlingar och hur dagens cancervård kan förbättras.

Tack vare prevention med HPV-vaccin, tidig upptäckt genom screening och en förbättrad vård och behandling är framtiden ljus. På Forskningens fantastiska framsteg: HPV går vi igenom hur vi fått den bredd av verktyg som leder till att färre överhuvudtaget insjuknar i HPV-relaterad cancer och att de som drabbas har en betydligt bättre prognos.

Vi diskuterar också vilka möjligheter som finns för att skapa liknande effektfulla insatser för andra cancersjukdomar. Dessutom spanar vi framåt mot kommande behandlingar av livmoderhalscancer och en panel av läkare, patientföreträdare och forskare diskuterar cancervårdens förbättringsmöjligheter nu och i framtiden.

Deltagare:

  • Forskningens fantastiska framsteg – HPVMalin Sundqvist, Nätverket mot gynekologisk cancer
  • Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi, Karolinska institutet
  • Henrik Falconer, specialist i obstetrik och gynekologi och överläkare, Karolinska Universitetssjukhuset, samt ordförande i vårdprogramgruppen livmoderhals- och vaginalcancer
  • Dag Larsson, sakkunnig Lif
  • Moderator: Lisa Kirsebom

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>