Presentation från UNIKA projektet + förfrågan om att delta i forskningsstudie
Hem NYHETERFORSKNING Presentation från UNIKA projektet plus förfrågan om att delta i forskningsstudie

Presentation från UNIKA projektet plus förfrågan om att delta i forskningsstudie

Publicerat av: Redaktionen

Onsdag 15 februari höll vi ett gemensamt medlemswebbinarie för medlemmarna i Downs Syndrom Norge och Svenska Downföreningen.

Du mottar denna e-post eftersom du deltog eller var anmäld till denna föreläsning.

Föreläsare var tre forskare från Karolinska Institutet, Ann Nordgren, Alexandra Wachtmeister och Johan Lundin Kleberg som berättade om forskningsprojektet UNIKA, som undersöker hur människor med och utan genetiska syndrom uppmärksammar och lär sig och om Downs syndrom och cancerrisk.

Tyvärr kunde vi inte av olika skäl spela in webbinariet. Vi har nu fått en kopia av presentationen som hölls om den del av UNIKA projektet som undersöker beteende och tänkande hos personer med olika genetiska syndrom. Projekt arbetar med både psykologi, medicin och artificiell intelligens med syftet att skapa nya sätt att studera och träna inlärning.

Presentation från UNIKA projektet + förfrågan om att delta i forskningsstudieVill du/ni delta i en studie? Forskningsprojektet UNIKA söker också flera som vill vara med och bidra. Om du har ett barn med Downs syndrom som är sju år eller äldre och bor i Sverige kan din familj bidra till forskningen genom att delta (vuxna är också välkomna). Studien har inte ansökt om forskningsetisk prövning i Norge, utan enbart i Sverige, därav är det endast deltagare från Sverige som är tillåtna. Resultaten från studien kommer dock självklart också vara relevanta för anhöriga till och personer med Downs syndrom. Läs mer om hur du anmäler dig/ditt barn här.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>