Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Psykisk ohälsa riskerar öka bland svenskar – här är appen som kan mildra symptomen

Psykisk ohälsa riskerar öka bland svenskar – här är appen som kan mildra symptomen

Publicerat av: Redaktionen

Med en pågående global kris ökar även risken för att fler drabbas av psykisk ohälsa. Därför blir Synctuition, en av världens främsta appar för mindfulness och avkoppling, nu gratis i 14 länder – inklusive Sverige.

Psykisk ohälsa riskerar öka bland svenskar – här är appen som kan mildra symptomen 3Det är för många av oss en annorlunda och främmande tid just nu. Coronapandemin påverkar oss alla och över hela världen finner sig människor plötsligt i en helt ny vardag. Enligt en ny rapport som genomförts av Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) kan det även innebära en risk för en allmän nedsatt psykisk hälsa med ökad depression och oro. Därför meddelar Synctuition, en av världens främsta mindfulness-appar som stöds av forskare och experter, att appen nu blir gratis under en period, för att hjälpa människor världen över som drabbas av ökad oro att återfinna lugnet – även här i Sverige.

Bakom initiativet ligger det faktum att Synctuition under de senaste månaderna sett en ökad efterfrågan och användning av appen. Det ökade behovet av inre balans har lett fram till beslutet att appen, som är en av de fem mest eftersökta mindfulness-apparna globalt, nu är tillgänglig gratis från och med idag till den 31 juli 2020 i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Irland, USA, Kanada, Nederländerna, Australien, Belgien, Estland, Förenade Arabemiraten och Israel.

Rapporten från CES visar också att social distansering och isolering kan öka risken för psykiatriska diagnoser. Även WHO har gått ut och varnat för att den psykologiska effekten hittills visar högre nivåer än vanligt av stress eller ångest.

‒ Vi vill att vår plattform ska få människor att känna sig mer trygga i sig själva, även under en psykiskt mycket utmanande period, säger Michael Burich, COO och medgrundare av Synctuition. Genom att ge fler tillgång till vår app för avslappning, vill vi göra skillnad och ge hopp till dem som söker mer lugn och ro i sin vardag.

Den välkända influencern och yogaprofilen Josefine Bengtsson hyllar Synctuitions initiativ till att försöka hjälpa människor att finna ett inre lugn.

‒ Det känns jättebra att tillsammans med Synctuition få möjlighet att sprida ett så viktigt budskap med fokus på mental hälsa, säger Josefine. Meditation och mindfulness ligger mig väldigt varmt om hjärtat och är något jag hoppas att fler får upp ögonen för. Att utöva meditation en kort stund varje dag ger ett inre lugn som hjälper mig att inte stressa fram i min annars ganska hektiska vardag.

Synctuition är en app som har utvecklats under tio år och är världens mest avancerade ljudbaserade avslappningsprogram. Med stöd av 106 vetenskapliga studier har Synctuition redan nått över fyra miljoner användare och är den tredje största mindfulness-appen i USA sedan lanseringen för 18 månader sedan.

För mer information, se här

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>