Hem NYHETERFORSKNING RaySearch erhåller FDA-godkännande för RayStation 8B med maskininlärningsfunktioner

RaySearch erhåller FDA-godkännande för RayStation 8B med maskininlärningsfunktioner

Publicerat av: Redaktionen

RaySearch har erhållit 510(k)-godkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för version 8B av dosplaneringssystemet RayStation.

RaySearch erhåller FDA-godkännande för RayStation 8B med maskininlärningsfunktioner 3RayStation 8B släpptes i december 2018 och innehåller de första applikationerna för maskininlärning i ett dosplaneringssystem någonsin på marknaden.

Maskininlärningsfunktionerna för automatiserad behandlingsplanering och automatiserad organsegmentering i RayStation hjälper till att öka klinikernas effektivitet och ger mer konsekventa resultat. Ramverket för maskininlärning gör det möjligt för modeller att tränas på klinikens tillgängliga data, och det är även möjligt att använda förhandstränade modeller från RaySearch.

Maskininlärningsapplikationerna för organsegmentering som använder djupa neurala nätverk, har utvecklats av RaySearchs egen avdelning för maskininlärning, och behandlingsplaneringen med maskininlärning har utvecklats i samarbete med Princess Margaret Cancer Center i Toronto i Kanada.

FDA-godkännandet för djupinlärning för segmentering gör det möjligt med automatiserad generering av organ i hela kroppen. Godkännandet för maskininlärning för planering gavs på modellnivå, där en VMAT-planeringsmodell för prostata från Princess Margaret Cancer Center godkändes.

Johan Löf, grundare och VD på RaySearch, säger: ”Det här godkännandet är ett stort steg på väg mot att frigöra och nå den fulla potentialen i mjukvara för onkologi, där RaySearch har tagit ledningen. Mer sofistikerad automatisering innebär ökad användarvänlighet, effektivitet och patientsäkerhet. Detta gör att resurser och personal kan fokusera på annat, som komplicerade fall och vidareutbildning. En kontinuerlig utveckling inom onkologisk mjukvara är en viktig faktor i morgondagens individanpassade cancervård.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>