Region Dalarna arrangerade internationella mötesdagar om hjälpmedel för äldre
Hem NYHETERFORSKNING Region Dalarna arrangerade internationella mötesdagar om hjälpmedel för den seniora marknaden

Region Dalarna arrangerade internationella mötesdagar om hjälpmedel för den seniora marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Den 19-20 oktober samlades regionala företrädare, experter och projektledare från sex regioner i Europa i Dalarna för att diskutera hur man kan samarbeta kring hjälpmedel för den seniora marknaden, ofta kallad ”the Silver Economy”.

Under mötesdagarna fick deltagarna, förutom kunskapsöverföring, göra studiebesök på bland annat Sätergläntan i Insjön, Naturrum i Siljansnäs, Dalarnas Hjälpmedels Center i Borlänge och vård – och omsorgsboendet i Falun för människor med demenssjukdom.

Man besökte även visningslägenheten Smartare Hem.

– Vi lämnar bakom oss två inspirerande dagar med professionella föredragshållare och mycket nöjda gäster där Dalarna visade det bästa av som erbjuds för att förebygga och underlätta för de äldre, säger Nils-Åke Norman, projektledare på Region Dalarna.

Region Dalarna arrangerade internationella mötesdagar om hjälpmedel för äldreMötesdagarna är en del av Region Dalarnas projekt Silver SME som fokuserar på interregionalt kunskapsutbyte kring strategier och handlingsprogram som främjar entreprenörskap och innovation kring äldres hälsa och välmående. Utgångspunkten är Europas åldrande befolkning där behovet av nya tjänster och produkter som uppmuntrar till aktivt åldrande, god hälsa och social inkludering är stort.

Deltagarna kom från regioner i Portugal, Polen, Irland, Spanien, Slovenien, Sverige. Projektet Silver SME är en del i arbetet med den regionala utvecklingsstrategin, Dalastrategin 2030 – Tillsammans för ett hållbart Dalarna.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>