Sätt din hälsa i fokus: Doktor Diamantis avslöjar hemligheterna bakom holistiskt välmående
Hem HÄLSA Sätt din hälsa i fokus: Doktor Diamantis avslöjar hemligheterna bakom holistiskt välmående

Sätt din hälsa i fokus: Doktor Diamantis avslöjar hemligheterna bakom holistiskt välmående

Publicerat av: Redaktionen

Begreppet “holistisk hälsa” har det senaste åren hamnat på tapeten och är här för att stanna.

Det är självklart ett område som kommer tas upp även på årets Allt för Hälsan-mässa 2023, och en av dess mest kända förespråkare, Doctor Diamantis, är redo att ta med dig på en upplysande resa.

Något vi på Kvix ser väldigt mycket fram emot.

Vi har därför tagit oss tid att intervjua Doctor Diamantis för en liten förhandstitt på vad som väntar under hans föreläsningar och presentationer på mässan.

Sätt din hälsa i fokus: Doktor Diamantis avslöjar hemligheterna bakom holistiskt välmående

Doctor Diamantis

Doctor Diamantis, ge oss en kort överblick över vad vi kan lära oss och uppleva under dina föreläsningar och presentationer på Allt för Hälsan?

“Besökarna kommer att dyka in i världen av holistisk hälsa, där vi kommer att utforska grundorsakerna till kroniska sjukdomar och de viktigaste byggstenarna för att återställa kroppens balans. Det handlar om att förstå att vår kropp har en fantastisk förmåga att läka sig själv när vi ger den rätt verktyg och miljö.”

En viktig del av din filosofi är att kroppen kan hamna i obalans, vilket kan leda till en rad olika symtom som svullen mage, hormonella obalanser och trötthet. Kan du dela några av de viktigaste faktorerna som kan leda till dessa obalanser och hur man kan förebygga dem?

“Absolut, obalanser kan vara resultatet av flera faktorer, men den vanligaste och mest påtagliga är stress. Kronisk stress tar en enorm påverkan på vårt nervsystem, vilket i sin tur påverkar kroppens förmåga att fungera korrekt. Det är som att ha vårt nervsystem i konstant ”kampflykt”-läge, vilket är slitsamt på lång sikt. För att förebygga obalanser måste vi lära oss att hantera och reducera stress i våra liv. Det handlar också om att ta hand om sig själva genom god sömn, hälsosam kost och regelbunden motion.”

Ett av dina budskap är att människor har makten att påverka sin egen hälsa och hjälpa kroppen att läka sig själv. Kan du dela med dig av några konkreta råd eller strategier för att uppnå detta?

“Självklart, det är viktigt att förstå att var och en av oss har potentialen att påverka vår egen hälsa på ett positivt sätt. För det första är andningen avgörande. Genom att lära oss att andas på rätt sätt kan vi påverka vårt nervsystem och hjälpa det att gå från ”kampflykt” till ett avslappnat tillstånd. Meditation kan också vara en kraftfull teknik för att uppnå detta.

Sömn är en annan nyckelfaktor. Att prioritera en god natts sömn ger kroppen chansen att återhämta sig och reparera sig själv. En hälsosam kost som är rik på näringsämnen och färsk mat är avgörande. Slutligen är vår mentala inställning och självkänsla kritiska. Att fokusera på positiva och konstruktiva tankar kan ha en dramatisk inverkan på vår hälsa.”

Vilka är några av de vanligaste missuppfattningar eller myter om hälsa och kroppens funktion som du brukar adressera?

“En av de vanligaste myterna är att kroppen inte kan läka sig själv. Många människor tror felaktigt att de är fast med sina symptom och sjukdomar för alltid. En annan vanlig missuppfattning är att ”ingen vet” varför vissa symtom uppstår och att det inte har något att göra med vår livsstil. Detta är inte sant. Vi har betydligt mer kontroll över vår hälsa än vi inser.”

För de som inte kan delta på mässan personligen, finns det några resurser eller tips som du skulle vilja dela med dig av för att hjälpa dem på deras resa mot bättre hälsa?

“Absolut, för dem som inte kan vara på mässan rekommenderar jag starkt att ta del av mina två böcker. De ger en djupare förståelse för ämnen som holistisk hälsa och hur man kan ta kontroll över sin hälsa och välbefinnande. Dessa böcker kan vara en utmärkt startpunkt för att fördjupa sina kunskaper.”

Vad är några ämnen som du kommer att behandla i din längre föreläsning på Allt för Hälsan 2023?

“Under min föreläsning kommer jag att guida besökarna genom de vanligaste orsakerna till obalans i kroppen och varför vissa symtom, som magbesvär eller hormonella obalanser, är så vanliga. Jag kommer att dela med mig av praktiska strategier och verktyg för att navigera i sin egen hälsoresa och visa att gener inte är den primära orsaken till de flesta sjukdomar. Istället är det våra livsstilsval och beteenden som spelar en avgörande roll.”

Vad ser du som några av de viktigaste utmaningarna när det gäller att uppmuntra människor att ta ansvar för sin egen hälsa och välbefinnande?

“En av de största utmaningarna är att avprogrammera tron att man inte har kontroll över sin egen hälsa. Många tror att de är maktlösa och att deras kropp inte kan läka sig själv. Det är viktigt att visa att vi har kraften att påverka vår hälsa och att förändring är möjlig.”

Vilka personliga mål eller budskap hoppas du att besökarna tar med sig från ditt deltagande på mässan?

“Mitt mål är att ge besökarna hopp, bevis på att förbättring är möjlig och motivationen att det aldrig är för sent att ta kontroll över sin hälsa. Jag vill att de ska känna att de har verktygen och kunskapen för att förändra sina liv till det bättre.”

Slutligen, vad är din personliga motivation och passion när det kommer till att dela din kunskap om hälsa och välbefinnande med andra?

“För mig handlar det om att ge mitt liv en meningsfull inriktning. Jag känner att jag har en djup passion för att hjälpa andra att förbättra sin hälsa och sitt välmående. Att dela min kunskap och erfarenhet är mitt sätt att göra en meningsfull inverkan på världen.”

Allt för Hälsan med Doktor Diamantis bjuder in dig till en unik möjlighet att fördjupa din förståelse för holistisk hälsa och inspireras till att ta ansvar för ditt eget välmående. Se till att köpa biljetter med 30% rabatt med koden KVIX30 på Allt för Hälsans hemsida.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>