ScandiDos får 3milj kr av Vinnova för att säkerställa kvalitet vid strålbehandling av hjärntumörer
Hem NYHETERCANCERVÅRD ScandiDos får 3milj kr av Vinnova för att säkerställa kvalitet vid strålbehandling av hjärntumörer

ScandiDos får 3milj kr av Vinnova för att säkerställa kvalitet vid strålbehandling av hjärntumörer

Publicerat av: Redaktionen

ScandiDos AB (publ), ett världsledande företag inom kvalitetssäkring av modern strålterapi genom avancerade mät- och beräkningsmetoder samt noterat på First North, låter meddela att Vinnova beslutat att tilldela ScandiDos ett stöd på 3milj kr för att utveckla en produkt avsedd att kvalitetssäkra strålbehandling av hjärntumörer.

VD Görgen Nilssonhjärntumörer

Vi är mycket glada och stolta över att Vinnova väljer att stötta våra höga ambitioner att förbättra kvalitetssäkringen inom modern strålterapi. Det gäller ett bidrag på 3milj kr över 1.5 år för att utveckla en kompletterande produkt till vår existerande produktflora inom familjen Delta4.

Den befintliga produkten Delta4Phantom+ som används för att kvalitetssäkra en patientspecifik behandling innan den tas i bruk täcker, liksom konkurrerande metoder, inte in behandling av hjärntumörer. Orsaken är att de infallande strålarna vid behandling av hjärntumörer i stort sett kan ha vilka vinklar som helst (isotropt) vilket inga av dagens detektorsystem klarar av att detektera med tillräckligt hög noggrannhet.

ScandiDos har i ett flerårigt forskningsprojekt tagit fram en patenterad isotrop lösning som den nya produkten baseras på.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>