Elekta och Sinopharm samarbetar nu för att förbättra kvalitet på cancervården i Kina
Hem NYHETERCANCERVÅRD Elekta och Sinopharm International Trading samarbetar nu för att förbättra kvalitet på cancervården i Kina

Elekta och Sinopharm International Trading samarbetar nu för att förbättra kvalitet på cancervården i Kina

Publicerat av: Redaktionen

Det framstående läkemedelsföretaget Sinopharm International Trading ingår partnerskap med Elekta för att öka användningen av strålbehandling i Kina

Elekta meddelar i dag att man har skrivit under ett joint venture-avtal med China National Pharmaceutical Group Co., Ltd. (Sinopharm) för att öka användningen av strålbehandling i så kallade lower-tier cities, där omkring 70 procent av Kinas befolkning bor.

Sinopharm täcker in alla aspekter av sjukvården, inte bara läkemedel utan även FoU, tillverkning, logistik och distribution, och fungerar även som vårdgivare. Genom avtalet kommer Elekta att förbättra tillgången till över 1 000 medicinska institutioner i mindre städer inom Sinopharm Groups servicenätverk.

Elekta och Sinopharm samarbetar nu för att förbättra kvalitet på cancervården i KinaElektas vd, Gustaf Salford, sade följande i sitt tal i samband med ceremonin vid underskrivningen av avtalet: ”Vi är stolta över det vi har uppnått i Kina under de senaste 40 åren, i synnerhet den förstklassiga tillverkningsanläggningen i Beijing som förser både den inhemska och den internationella marknaden med linjäracceleratorer. Vi förstår och ger vårt fulla stöd till Kinas ambition med planen ”2030 Healthy China”. Jag är övertygad om att vi kan ge hopp till alla som lever med cancer genom att utnyttja Elektas djupa expertis och avancerade teknologi för strålbehandling för att främja Sinopharms plattform och nätverk.”

Anming Gong, Elektas Executive Vice President Region China, tillade: ”Elekta har varit verksamma på den kinesiska marknaden i 40 år. Vår ambition är att sprida våra produkter och tjänster i världsklass inom strålbehandling till sjukhus på alla nivåer i hela landet. Samarbetet med Sinopharm kommer att bidra till att trygga tillgången till samma högkvalitativa precisionsstrålbehandling för befolkningen i Kina oberoende av var de bor.

Syftet med denna joint venture är att hjälpa Kina uppfylla Internationella atomenergiorganet IAEA:s rekommendationer om fyra strålbehandlingsenheter per miljon invånare, med 1,5 enheter per miljon som ett minimum.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>