Sectra får kontrakt när två holländska sjukhus går samman och konsoliderar bildhantering
Hem NYHETERIT-LÖSNING Sectra får kontrakt när två holländska sjukhus går samman och konsoliderar bildhantering

Sectra får kontrakt när två holländska sjukhus går samman och konsoliderar bildhantering

Publicerat av: Redaktionen

Sectra skriver avtal med holländska sjukhuset Zuyderland gällande IT-lösning för att granska medicinska bilder, Sectra PACS.

Sectra får kontrakt när två holländska sjukhus går samman och konsoliderar bildhantering 2Zuyderland är en sammanslagning av två sjukhus som nu har valt att byta ut sina separata IT-system för att granska radiologi- och nuklearmedicinbilder till ett och samma system genom Sectra. Lösningen som spänner över hela organisationen ger läkarna på Zuyderland en konsoliderad översikt av varje patient, oavsett på vilket sjukhus patienten tidigare har behandlats på.

– Vid sammanslagningen ville vi självklart konsolidera våra olika IT-system. Det var då viktigt för oss att välja en leverantör som har bevisad hög systemtillgänglighet och som skapar förutsättningar så att vi kan effektivisera vår granskning, säger Dirk Jan van Berckel, avdelningschef för screening och diagnostisering på Zuyderland.

Kontraktet innefattar Sectras  lösning för hantering av patientinformation och medicinska bilder (RIS och PACS) till röntgen. Totalt kommer Zuyderlands cirka 400 000 radiologi- och nuklearmedicinbilder att hanteras i Sectras IT-lösning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>