Sectra vinner fransk PACS-affär när två radiologikliniker går ihop
Hem HÄLSA Sectra vinner fransk PACS-affär när två radiologikliniker går ihop

Sectra vinner fransk PACS-affär när två radiologikliniker går ihop

Publicerat av: Redaktionen

Sectra ingår avtal med den franska vårdgivaren Imapôle Lyon-Villeurbanne som beställer IT-lösning för att hantera medicinska bilder, Sectra PACS. Sectras lösning kommer att användas för radiologi- och mammografibilder på röntgenavdelningarna på två kliniker som nu går samman under namnet Médipôle Lyon-Villeurbanne och ingår i Imapôle Lyon-Villeurbanne.

Sectra vinner fransk PACS-affär när två radiologikliniker går ihop 2När klinikerna går samman byter de ut sina tidigare bildhanteringssystem. Med den gemensamma lösningen från Sectra kan vårdgivaren förbättra samarbetet och öka både klinisk effektivitet och kvalitet och därigenom förbättra patientvården.

– För oss var det viktigt att hitta en leverantör som kan bli en långsiktig samarbetspartner och som är kända för att leverera effektiva lösningar. Sectras lösning har en bevisad hög systemtillgänglighet och stöd för ett effektivt arbetsflöde inom radiologi vilket rimmar väl med vår egen strategi. Lösningens framtidssäkra teknologi och möjlighet att smidigt expandera den till att inkludera fler medicinska avdelningar är viktiga aspekter för att möta de framtida behoven på Médipôle Lyon-Villeurbanne, säger Samir Lounis, avdelningschef för radiologi på Imapôle Lyon-Villeurbanne.

– Sectra utmärker sig som ett väldigt innovativt företag. Det är också värdefullt att vi kan göra så att en patients bilder och information följer med genom hela patientens vårdförlopp. Dessutom kommer vi genom användningen av bilder kunna ge våra patienter ett större värde i vårt dagliga arbete, säger doktor Emonet chef på Imapole Lyon-Villeurbanne

– Sectras erfarenhet av storskaliga projekt imponerade på oss och kommer vara värdefull för vår framtida tillväxt. Flexibiliteten i Sectras lösning gör att varje radiolog kan arbeta effektivt utifrån sina egna preferenser. Dessutom kommer lösningens verktyg för onkologi vara värdefulla för oss, säger doktor Lebas, chef på Imapole Lyon-Villeurbanne.

Avtalet inkluderar Sectras IT-lösning för att granska medicinska bilder, Sectra PACS, och kommer användas för radiologi- och mammografibilder på Médipôle Lyon-Villeurbanne. Sectras lösning kommer att hantera cirka 150 000 undersökningar per år och är såld som en tjänst vilket innebär att Medipole Lyon-Villeurbanne betalar per genomförd undersökning.

Sectras lösning för att granska medicinska bilder, PACS
Sectra PACS är utvecklad med stabilitet och användbarhet som högsta prioritet. Detta för att klara kraven från verksamheter med hög belastning. Lösningen bidrar till att förkorta svarstider och underlätta svarsdistribution. Med lösningen blir också dialogen mellan radiologin och remitterande avdelningar smidigare. För fjärde året i rad har Sectra PACS tilldelats förstapriset i kundnöjdhet (Best in KLAS) i USA för stora sjukhus och för tredje året i rad bland kunder i länder utanför USA.

Sectra PACS är en del av Sectras helhetslösning för att granska och lagra medicinska bilder. Helhetslösningen är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna; radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder på ett smidigt sätt expandera sin lösning från en enskild avdelning till att bli ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Detta utan stora investeringar eller utbyte av redan befintliga komponenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>