Bolag som satsar på hälsa på arbetsplatsen når 125 000 företagsanvändare
Hem HÄLSA Bolag som satsar på hälsa på arbetsplatsen når 125 000 företagsanvändare

Bolag som satsar på hälsa på arbetsplatsen når 125 000 företagsanvändare

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska bolaget Pausit, som arbetar med att förebygga yrkesrelaterade skador, har utan att ta in något externt kapital nått 125 000 unika användare på olika arbetsplatser runt om i Sverige.

Under en anonym tillvaro har Pausit byggt upp sin pausgympaprodukt och en stor användarbas på svenska arbetsplatser. När de nu har arbetat sig till 125 000 unika användare når de en viktig milstolpe.

Bolag som satsar på hälsa på arbetsplatsen når 125 000 företagsanvändare 2 Det känns väldigt kul att vi nu når 125 000 företagsanvändare. Vi har jobbat hårt för detta under flera års tid och vuxit i det tysta, säger Mikael Wahman, delägare i Pausit.

Besvär från nacke, axlar och rygg är några av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning i Sverige. Tillsammans med sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa utgör de över 60 procent av alla sjukskrivningar, vilket innebär stora kostnader för företag och organisationer (Försäkringskassan 2015). Det har också påvisats att det är viktigt att ta många korta pauser under en arbetsdag; inte bara att sitta mindre tid totalt (Healy et al 2008b, 2011). Detta såg Pausits grundare Niklas Palmér, kinesiolog och osteopat och la grunden för företaget Pausit.

Sedan Pausit år 2008 lanserades i en första version har plattformen vuxit i det tysta och bland dagens användare finns allt från stora företag och offentliga institutioner till enmansbolag och enstaka privatpersoner.

Tack vare Pausit kan man förebygga de besvär som annars skulle kunna komma som följd av stillasittande och statiskt arbete vid datorn. Genom ett program som installeras på datorn påminner Pausit användaren om att ta avbrott för att röra på sig. Övningarna visas direkt på datorn och eftersom det går att skräddarsy programmet är det anpassningsbart och smidigt för de som har specifika besvär. Genom flexibla modeller ges användaren stor frihet att själv styra när, hur ofta och hur länge man vill göra sina övningar, samt vilken eller vilka delar av kroppen man vill röra på.

– Det är ett genomtänkt program som gör människor gott och som kan användas långsiktigt. Våra nöjda användare har spridit vetskap om oss till andra och på så sätt har vi kunnat växa vidare, säger Dan Gustafsson, vd för Pausit.

Tidigare i somras blev det även officiellt att Pausit är en del av Business Swedens acceleratorsprogram Leap, där de arbetar för att skynda på en internationalisering.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>