SHL Healthcare väljer Visolit som totalleverantör av hybridmoln och säkerhet
Hem TEKNIKSÄKERHET SHL Healthcare väljer Visolit som partner av hybridmoln och säkerhet

SHL Healthcare väljer Visolit som partner av hybridmoln och säkerhet

Publicerat av: Redaktionen

SHL Healthcare, med stora delar av sin verksamhet i Kina och tuffa krav på regelefterlevnad och säkerhet, väljer Visolit som partner för en komplett IT-miljö, hybridmoln och säkerhet med SOC som tjänst.

SHL Healthcare är ett globalt företag inom sjukvårdsutrustning.

Företaget arbetar med kontraktsutveckling och kontraktstillverkning av medicinsk utrustning, till exempel lyftanordningar för patienter och kompressionsmadrasser.

– Vi är stolta över avtalet med SHL Healthcare. Vi levererar på vår branschspecifika kunskap och best practices inom IT för vård och omsorg och vår kompetens inom IT-säkerhet med högsta krav på säkerhet och regleringar, säger Johan Ripe, VD för Visolit i Sverige.

Nu stärker vi ytterligare vår position inom vård och omsorg, där vi sedan tidigare stödjer företag som Attendo och AB Solom, säger Johan Ripe.

SHL Healthcare har 15 anställda i Sverige och cirka 250 anställda i Kina, där tillverkningen sker. SHL säljer sina produkter på en global marknad i bland annat USA, Europa, Australien och Japan. Företaget ingår i en större global koncern men kommer nu att bli en egen affärsenhet och behöver bygga en självständig IT-funktion med fokus på skalbarhet och maximal säkerhet.

SHL Healthcare väljer Visolit som totalleverantör av hybridmoln och säkerhet

Johan Ripe

-Eftersom vi nu gör en “carve-out” av vår IT kommer vi inte ha egen it-personal, utan vi måste ha en partner som förstår vår verksamhet och kan stödja oss och ge oss input och förslag på hur vi kan arbeta med IT på ett smart sätt, säger Martin Lindblom, CFO på SHL Healthcare.

– Med Visolit som partner kan vi nu sätta upp den IT-miljö vi vill ha utifrån våra behov. Vi kan utveckla och expandera vår organisation med den säkerhet och skalbarhet vi behöver när vi knyter till oss nya kunder och växer på nya marknader, säger Martin Lindblom.

– Vi ser till hela vertikalen och tar ett helhetsansvar för IT-miljön med arbetsplatser, mobiltelefoner, servrar, applikationer och nätverk, både för den svenska verksamheten och för verksamheten i Kina. Vi tar också ansvaret för säkerheten genom att implementera en SOC-tjänst, vilket innebär att vi med våra säkerhetsspecialister övervakar kundens IT-miljö över dygnets alla timmar, säger Johan Ripe.

SHL Healthcare har vuxit kraftigt de senaste två åren och väljer Visolit för att få stöd för den fortsatta tillväxten och för att kunna expandera till fler marknader. Visolit levererar en IT-lösning genom en skalbar hybridlösning med datacenter både för privata moln och med publika molntjänster på Microsoft Azure.

– Vi har fått bra intryck av de personer vi jobbat med på Visolit och upplever att vi har en bra match bolagen emellan. Visolit har lyssnat på oss och vi har fått förslag på setup som känns bra utifrån våra behov. Visolit har också erfarenhet av andra kunder med verksamhet i Kina, vilket vi upplever att vi kan dra nytta av, säger Martin Lindblom.

SHL Healthcare verkar i en bransch där kraven på säkerhet och regelefterlevnad är extremt höga. I partnerskapet med Visolit ingår en verksamhetskritisk SOC-tjänst (Security Operations Center). Kombinationen av SOC som tjänst med ett hybridmoln stärker helheten och främjar tillväxten mot nya marknader och ger ökad flexibilitet trots strikta lagar och krav.

– Säkerheten är jätteviktig för oss. Vi styrs mycket av regelverk som kräver bra koll på processer, dokumentation och säkerhet. Vi har ingen egen personal så det är viktigt att vi har den här lösningen. Vi känner oss trygga med att om något händer så kommer Visolit finnas där för oss och reagera, säger Martin Lindblom.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>