Hem NYHETERE-HÄLSA Norge beställer Sectras Tigerlösning

Norge beställer Sectras Tigerlösning

Publicerat av: Redaktionen

Den norska myndigheten Forsvarsmateriell har beställt ytterligare enheter av det godkända mobilkrypteringssystemet Sectra Tiger/S från det internationella cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B).

Lösningen gör det möjligt för tjänstemän inom norska försvaret och civila myndigheter att kommunicera på ett säkert och effektivt sätt, och förebygger risken för avlyssning och informationsläckor.

Den nya ordern omfattar den senaste versionen av Sectra Tiger/S, som också garanterar användaren bättre tillgänglighet oavsett tid och plats.

Norge beställer Sectras Tigerlösning 2

Sectra Tiger/S 7401 LTE

– Våra kunder ställer höga krav på säkerhet, flexibilitet och mobilitet. Den här nya ordern bekräftar den norska regeringens fortsatta förtroende för att Sectras lösningar har förmågan att skydda deras allra känsligaste kommunikation, säger Simo Pykälistö, vd för Sectra Communications.

Norge har sedan 2002 använt olika versioner av Sectra Tiger/S, som är en kommunikationslösning som möjliggör delning av säkerhetsklassificerad information upp till klassificeringsnivån SECRET.

Den senaste versionen, Sectra Tiger/S 7401 LTE, erbjuder stöd för alla fasta nät och mobila 4G-nät inom Europa. Ordern signerades under det andra kvartalet av Sectras räkenskapsår 2021/2022.

Sectra Tiger/S 7401 LTE har godkänts av både den nederländska säkerhetsmyndigheten och EU som kvantsäker och för användning till och med klassificeringsnivån SECRET. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectra Tiger/S.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>