Hälsomedicinskt Center i Hjärup utses till Skånes bästa vårdcentral 2023
Hem NYHETERFORSKNING Skånes bästa vårdcentral 2023 är hälsomedicinskt Center i Hjärup

Skånes bästa vårdcentral 2023 är hälsomedicinskt Center i Hjärup

Publicerat av: Redaktionen

Hälsomedicinskt Center i Hjärup får utmärkelsen Skånes bästa vårdcentral 2023.

Genom ett arbetssätt med stort fokus på kvalitet och patientnöjdhet samt ett toppresultat i Nationella patientenkäten tar vårdcentralen hem årets pris.

Priset delades ut vid Primärvårdsnämndens sammanträde under onsdagen. Förutom Hälsomedicinskt Center i Hjärup var även Vårdcentralen Dalby och Båstad Bjäre Läkarpraktik nominerade till utmärkelsen.

Vinnarmotiveringen

”Årets vinnare är en vårdcentral med toppresultat i Nationella patientenkäten där helhetsintryck, patientens upplevelse av respekt och bemötande samt kontinuitet och koordinering sticker ut som särskilt positiva. Mycket goda resultat bland kvalitetsindikatorer för vårdcentraler i Hälsoval Skåne utmärker även den vinnande vårdcentralen, exempelvis för andel patienter med fast läkarkontakt, diabetes och läkemedelsförskrivning gällande olämpliga läkemedel för äldre och antibiotika.”

Fantastiska insatser under året

Utmärkelsen ger Hälsomedicinskt Center i Hjärup en prissumma på 60 000 kr och ett glasäpple designat av Hanne Dreutler. Lisa Flinth (L), ordförande i Primärvårdsnämnden är stolt över vårdcentralernas insatser.

– Primärvården är navet i den skånska hälso- och sjukvården, våra vårdcentraler gör varje dag stor skillnad för de skånska patienterna. Vi har en skånsk primärvård att vara stolta över och idag är vi särskilt stolta över vårdcentralerna Dalby, Vellinge, Båstad Bjäre Läkarpraktik och Hälsomedicinskt center i Hjärup. Tillsammans fortsätter vi utveckla den skånska primärvården med dagens pristagare som inspiratörer, säger Lisa Flinth (L).

Även Pia Lundbom, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, vill lyfta vikten av vårdcentralernas insatser för Skånes invånare.

Hälsomedicinskt Center i Hjärup utses till Skånes bästa vårdcentral 2023– Alla vårdcentraler i Skåne spelar tillsammans en oerhört viktig roll för våra invånare. Det är hit vi i första hand vänder oss när vi blir sjuka, skadar oss eller behöver råd om vår hälsa. Alla som arbetar inom primärvården gör varje dag sitt främsta för att möta våra invånares behov med stort och smått, lindrigt och allvarligt. Därför känns det fantastiskt att få lyfta alla Skånes fantastiska vårdcentraler och ge ett stort grattis till vinnaren, säger Pia Lundbom.

Övriga nominerade

Årets två andrapristagare är Vårdcentralen Dalby och Båstad Bjäre Läkarpraktik, som var och en tilldelades diplom, 20 000 kronor samt ett glasäpple designat av Hanne Dreutler.

Hedersomnämnande för största förbättring

Dessutom delades det ut ett förbättringspris i form av ett hedersomnämnande. Vinnaren av detta är den vårdcentral som gjort störst förbättring i nationella patientenkäten från ett år till ett annat, i detta fall från 2021 till 2022 års resultat. Årets hedersomnämnande går till Vårdcentralen Vellinge.

Här är Skånes bästa vårdcentraler 2023 
  • Hälsomedicinskt Center i Hjärup
  • Båstad-Bjäre Läkarpraktik
  • Vårdcentralen Dalby
  • Capio Vårdcentral Helsingborg Mariastaden
  • Kry Vårdcentral Laurentii
  • Vårdcentralen Påarp-Mörarp
  • Vårdcentralen Lunden
  • Capio Vårdcentral Båstad
  • Hälsomedicinskt Center i Landskrona
  • Brahehälsan Eslöv

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>