Israels vårdgivare väljer Sectras för digitala patologilösningen
Hem TEKNIKSECTRA Israels vårdgivare väljer Sectras lösning för digitala patologilösningen

Israels vårdgivare väljer Sectras lösning för digitala patologilösningen

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectras lösning för digital patologi kommer att användas av Israels största vårdgivare – Clalit Health Services.

Lösningen, som såldes av Sectras distributionspartner i Israel – VaRay Oncology Systems, kommer att hjälpa Clalits patologer att granska och samarbeta kring fall.

Israels vårdgivare väljer Sectras för digitala patologilösningen

Det i sin tur kommer att leda till mer precis cancerdiagnostik.

– Vi ser fram emot att införa Sectras digitala patologilösning, säger Orly Weinstein, vice generaldirektör och chef för sjukhusdivisionen på Clalit Health Services. Detta kommer definitivt att förbättra diagnostik, effektivitet, samarbete och forskningspotential. Att digitalisera patologi kommer tillåta oss att bättre dra nytta av kompetenserna i vår organisation, samt förbättra vår svarstid och genom detta kommer vi att tillhandahålla diagnoser på ett mer effektivt sätt.

Sectras lösning såldes genom distributionspartnern i Israel, VaRay Oncology System, till Clalit Health Services med sina nio sjukhus och som levererar vård till över 4,9 miljoner invånare.

Kontraktet, som signerades i augusti 2023, inkluderar Sectras digitala patologilösning samt en lagringstjänst i molnet byggd på Microsoft Azure. Den digitala lösningen kommer att komplettera sjukhusens mikroskop och göra det möjligt för patologerna att granska och samarbeta kring fall på ett sätt som inte har varit möjligt tidigare. Genom att övergå till ett digitalt arbetssätt får patologerna omedelbar tillgång till digitala bilder av vävnadsprover, även om de ska granska på distans, i stället för att förlita sig på fysiska glas som granskas i mikroskop. Med Sectras lösning kommer de även kunna öka effektiviteten och minska variationen mellan granskningar, vilket i sin tur leder till högkvalitativ diagnostik och snabbare svarstid för patienter.

Den digitala patologilösningen är en del av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering som ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” tio år i rad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>