Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Speakers Corner under Järvaveckan– en mötesplats för kvinnors hälsa.

Speakers Corner under Järvaveckan– en mötesplats för kvinnors hälsa.

Publicerat av: Redaktionen

Under Järvaveckan, 12-16 juni,  kommer 1,6 & 2,6 miljonerklubben att finnas på plats i en egen ”Speakers Corner” där vi informerar och diskuterar kvinnors hälsa.

Speakers Corner under Järvaveckan– en mötesplats för kvinnors hälsa. 2

Under Järvaveckan finns 1,6 & 2,6 miljonerklubben på plats med dagliga program om kvinnors hälsa i en egen Speakers Corner.

Några av gästerna är Khadra Seerar Westerberg som informerar om hedersförtryck och kvinnlig könsstympning. Professor Solvig Ekblad presenterar ett lyckosamt projekt som bidragit till att utrikesfödda kvinnor med barn fått bättre psykisk hälsa. Unga Lukas presenterar sitt stödforum för unga om psykisk hälsa och mycket mer.

I 1,6 miljonerklubbens tält, ”Speakers Corner” kan alla dela och få information, inspiration och glädje för kvinnors hälsa..

Några av våra gäster och hälsoexperter i Speakers Corner är:

Professor Solvig Ekblad,presenterar ett framgångsrikt projekt för utrikes födda kvinnor med barn den 15 juni. Det är ett hälsoprojekt som genom en lyckad samverkan mellan samhälle, vård, socialtjänst och polis har kunnat hjälpa nyanlända kvinnor till bättre psykisk hälsa. Många av dem har känt stress och oro inför framtiden.

Solvig Ekblad, professor i mångkulturell hälso- och sjukvårdsforskning, informerar om projektet där cirkelträffar är en investering i hälsa och ett hållbarhetsmål.

Khadra Seerar Westberg, lärare, Desert Flower Foundation, informerar om hedersförtryck och kvinnlig könsstympning.

Docent Gunilla Brodda Jansen, specialist i rehabilitering och smärtlindring vid Karolinska Institutet, informerar om hur smärta kan hänga ihop med psykisk ohälsa. Den 16 juni talar hon i Speakers Corner under rubriken ”Varför gör det ont när kroppar brister?”

Zina Alhilali, specialist allmänmedicin och Gabriella Svanberg, neuropsykolog, informerar på lördagen om vad som kan orsaka psykisk ohälsa och vilka symtom vi kan få – ” Har du sömnproblem, har du ont i din rygg, problem med din mage?”

Program ”SPEAKERS CORNER”i monter G28:
12-16 juni

Onsdag 12 juni

Kl 15 – ”Så undviker du att drabbas av höftfraktur, ProfessorAmi Hommel, ordförande Svensk
sjuksköterskeförening, leg.sjuksköterska.

kl 15.30 – Nawar Abdulsattar, specialist ortoped.

Kl 17 – ”Att våga ta språnget- som ung, grön och utan nätverk. ”
Anuta Sjunghamn, advokat, och Nadja Hatem, advokat

Torsdag 13 juni

Kl 15 – ”Hedersförtryck och kvinnlig könsstympning”Khadra Seerar Westerberg, lärare, Desert Flower Foundation Scandinavia,.

Kl 17 – ”Information om TBE och Borrelia”Zina Alhilali, specialist allmänmedicin

Fredag 14 juni

Kl 14 – Åsa Maj Jonzon, Unga Lukas, stödforum på nätet för unga om psykisk hälsa.

Kl 16- Jill Taube, läkare, dansinstruktör och levnadsvaneexpert ”Fysisk aktivitet och psykisk hälsa – ständiga följeslagare!”

Lördag 15 juni

Kl 14 -16 – ”En lyckad samverkan bidrar till att utrikesfödda kvinnor med barn får ökad psykisk hälsa.” Cirkelträffar med utrikesfödda kvinnor är en investering i hälsa och ett hållbarhetsmål.

Solvig Ekblad, professor i mångkulturell hälso- och sjukvårdsforskning, Karolinska Institutet, leg psykolog på Akademiskt primärvårdscentrum, ledamot av 1,6 miljonerklubbens medicinska expertgrupp och Eva Palm, projektets kontaktperson, informerar om ett framgångsrikt projekt tillsammans med deltagare från cirkelträffarna.

Kl 16-18 –”Har du sömnproblem, har du ont i din rygg, problem med din mage? – Det kan vara psykisk ohälsa ”Zina Alhilali, specialist allmänmedicin och Gabriella Svanberg,neuropsykolog.

Söndag 16 juni

Kl 15.00 – ” Varför gör det ont när kroppar brister? Hur hänger smärta ihop med psykisk ohälsa.”
Docent Gunilla Brodda Jansen, specialist rehabilitering och smärtlindring, Karolinska institutet.

Plats Järvaveckan: monternummer G28, Spånga IP, Stockholm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>