Region Stockholm har tecknat avtal för användande av journalbeslutsstödet ALMA med TakeCare
Hem HÄLSA Stockholm har tecknat avtal för användande av journalbeslutsstödet ALMA med TakeCare

Stockholm har tecknat avtal för användande av journalbeslutsstödet ALMA med TakeCare

Publicerat av: Redaktionen

Målet med att integrera ALMA med regionens befintliga journalsystem TakeCare från CGM, är att kunna leverera ännu bättre stöd till alla våra användare, öka patientsäkerheten och effektiviteten vid journalarbetet.

Då arbetet kan automatiseras, ges mer tid för patienten och samtidigt större trygghet för både patienten och vårdens medarbetare.

Region Stockholm har tecknat avtal för användande av journalbeslutsstödet ALMA med TakeCareMed ALMA och TakeCare kan man nyttja kraften i de stora datamängderna som finns i befintlig journaldokumentation. Beslutsplattformen analyserar all journaldata inför och under mötet med patienten och hjälper vårdpersonalen att fatta rätt beslut. Kombinationen med TakeCare och ALMA gör det möjligt att informera om behandlingar inte följer gällande riktlinjer och föreslår åtgärder, samt kan även ta fram färdiga förslag på remisser, provbeställningar och läkemedelsordinationer.

”Vi är mycket glada när vi kan medverka till att vårdens medarbetare får en enklare, mer effektiv och högkvalitativ arbetsmiljö med patientens fortsatta säkerhet i fokus. Vår drivkraft är att vara med och skapa bättre vård och omsorg,”, säger Leif Tüll, VD på CGM.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>