Svenska Nile blir nyckeln till nya lösningar inom hälso- och sjukvården för säkerhetsjätten Linxens
Hem TEKNIKSÄKERHET Svenska Nile blir nu nyckeln till nya lösningar inom hälso- och sjukvården för säkerhetsjätten Linxens

Svenska Nile blir nu nyckeln till nya lösningar inom hälso- och sjukvården för säkerhetsjätten Linxens

Publicerat av: Redaktionen

Linxens, global ledare på elektroniska komponenter med fokus på säkerhet och identifiering, förvärvar en majoritetsandel i Nile, som utvecklar lösningar för hälso- och sjukvården med huvudkontor Ängelholm.

Syftet är att stärka Linxens expertis och utbud för moderna lösningar för sjukvården.

Linxens är redan framgångsrikt i sjukvårdssektorn och tar nu nästa steg genom förvärvet av Nile.

Linxens erbjuder idag lösningar för säkerhet och identifiering, som biometriska sensorer i smarta kort och RFID-enheter. Förvärvet av Nile, med företagets tillverkningsanläggning i Kina, innebär att Linxens lösningar för identifiering och autentisering kan komma till ännu större nytta i innovativa produkter inom sjukvården. Det gäller till exempel ”smarta plåster” och andra kroppsnära lösningar, så kallade ”wearables”. Sådana lösningar blir allt viktigare i takt med ökningen av kroniska sjukdomar och problem med att rekrytera personal inom sjukvården. Digitala lösningar är den bästa vägen för att lösa de utmaningarna.

”Tillsammans med Linxens kan vi öka vår tillverkningskapacitet och vårt utvecklingsarbete. Nu kan vi skapa nya lösningar och etablera oss på nya marknader. Vi har haft en extraordinär tillväxt ända sedan starten och under Linxens paraply kan vi växa till nästa nivå”, säger Peter Nilsson, vd på Nile.

Nile kommer att fortsätta som en självständig enhet och ha kvar sitt namn. Hela ledningsgruppen är kvar. Nile grundades 2015 och har verksamhet inom fyra områden: medicinsk utrustning, självhäftande lösningar, tekniska utskrifter och RFID-lösningar.

Samarbetet mellan Linxens och Nile ligger väldigt bra i tiden med tanke på både den ökade användningen av digitala lösningar för autentisering och den ökande cyberbrottsligheten. Inte minst är detta viktigt inom sjukvården för hantering av personliga hälsodata.

Svenska Nile blir nyckeln till nya lösningar inom hälso- och sjukvården för säkerhetsjätten Linxens

Peter Nilsson

”Med Niles mycket avancerade tekniklösningar och sin framåtlutade företagskultur kan vi förverkliga vår ambition att skapa innovationer för bättre hälsa. Tillsammans kommer vi att bli en viktig aktör i en viktig sektor”, säger Cuong H Duong, vd på Linxens.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>