SyMRI ingår i studie om utveckling av barns hjärnor, HEALthy Brain and Child Development (HBCD)
Hem NYHETERFORSKNING SyMRI ingår i studie om utveckling av barns hjärnor, HEALthy Brain and Child Development (HBCD)

SyMRI ingår i studie om utveckling av barns hjärnor, HEALthy Brain and Child Development (HBCD)

Publicerat av: Redaktionen

SyntheticMR meddelar att studien HEALthy Brain and Child Development (HBCD) har valt att använda sig av deras mjukvara SyMRI.

Studien kommer att följa en stor kohort av gravida kvinnor och deras barn med syfte att illustrera hjärnans utveckling.

SyMRI ingår i studie om utveckling av barns hjärnor, HEALthy Brain and Child Development (HBCD)De första åren av livet är en period av exponentiell tillväxt och utveckling av hjärnan, men de långsiktiga effekterna av perinatal exponering för vissa läkemedel eller miljöfaktorer på spädbarns och barns utveckling är idag okända. För att få mer kunskap inom området kommer studien The HEALthy Brain and Child Development (HBCD) att rekrytera en stor kohort av gravida kvinnor från regioner i USA kraftigt drabbade av opioidkrisen, och följa dem och deras barn. Studien kommer att samla in information från födseln till och med tidig barndom. SyMRI kommer att vara en viktig teknologi för studien och används för att säkerställa robusta data från födseln.

”SyMRI’s förmåga att ge tydliga MR-bilder redan från födseln är unik och gör den till en perfekt matchning för HBCD-studien. Jag är säker på dess förmåga att bidra till att ge nya insikter om hjärnans utveckling i dessa tidiga skeden av livet,” säger Damien Fair, professor vid Institute of Child Development, University of Minnesota.

Studien The HEALthy Brain and Child Development (HBCD) sponsras av National Institutes of Health, NIH och 26 sjukhus över hela USA deltar. Resultaten från studien kommer att hjälpa forskare att förstå hjärnans utveckling under barndomen samt hur uppväxtmiljön påverkar utvecklingen långsiktigt. Detta inkluderar effekter av exponering för potentiellt skadliga ämnen och påverkande faktorer såsom fattigdom, tillgång till hälsovård och andra sociala påverkansfaktorer. Studien kommer också att identifiera resiliensfaktorer som kan mildra några av de negativa effekterna från den yttre påverkan. Mjukvaran SyMRI kommer att användas för att samla in kvantitativa bilder från barnen, med början vid födseln och minst 10 år framåt.

”Vi arbetar varje dag för att genom att erbjuda förbättrad data kunna hjälpa patienter från deras första dagar i livet och är därför oerhört hedrade över att vår mjukvara är den teknologi som kärngruppen som leder HEALthy Brain and Child Development-studien (HBCD) har valt,” säger Kyle Frye, President Americas, LATAM & ANZ och CCO för SyntheticMR.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>