Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Telefonlinje för äldre ska minska ensamheten under jul- och nyårshelgen

Telefonlinje för äldre ska minska ensamheten under jul- och nyårshelgen

Publicerat av: Redaktionen

Seniorverksamheten öppnar upp sin telefon under jul- och nyårshelgen för de seniorer som sitter hemma och bara vill ha någon att prata med.

Telefonlinje för äldre ska minska ensamheten under jul- och nyårshelgen 3Jul- och nyårshelgen närmar sig och många ser fram emot att umgås med sina nära och kära. Men många äldre riskerar att känna sig extra isolerade och ensamma under helgerna. En del äldre kan dessutom ha svårare att använda digitala verktyg för att umgås. För att möta de äldres behov och motverka ensamhet håller nu seniorverksamhetens telefonlinje extra öppet.

– I år är ingenting som vanligt och denna tid på året är en tid då man vill vara tillsammans, men många har inte sina nära och kära på nära håll. Vi kommer att bemanna med personal på julafton och juldagen samt på nyårsafton och nyårsdagen, säger Elisabeth Lindberg, enhetschef Kultur & Fritid.

Fakta

Telefontider: 24–25, 31 december och 1 januari klockan 10–15 på telefon 0300-83 82 00

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>