Tre Stiftelser utbildar nyanställda genom webbaserat spel
Hem HÄLSA Tre Stiftelser utbildar nyanställda genom webbaserat spel

Tre Stiftelser utbildar nyanställda genom webbaserat spel

Publicerat av: Redaktionen

Hur utbildar och introducerar du många medarbetare samtidigt på ett effektivt, roligt och minnesvärt sätt – som dessutom ger mottagarna friheten att utbilda sig när de vill?

Tre Stiftelser, som driver äldreboenden i Göteborg, har valt spel. Tillsammans med spelstudion Hello There släpper man spelet Stig Salus Magiska Resa, som ger nyanställda en introduktion till jobbet på Tre Stiftelser.Tre Stiftelser utbildar nyanställda genom webbaserat spel 2

Med en åldrande befolkning står vård och omsorg inför stora utmaningar; personalomsättningen ökar och det råder brist på undersköterskor. De arbetsgivare som har ett starkt varumärke och som är kända för att jobba innovativt, framåtriktat och satsar på bra kompetensutveckling är de som kommer att attrahera och behålla de duktigaste medarbetarna.

– En bra introduktion och en god start på ett nytt arbete kan vara avgörande för att upplevas som en attraktiv arbetsgivare. Det är viktigt att snabbt introduceras i vår värdegrund och våra koncept för att lyckas och trivas hos oss, säger Maria Udén, HR-chef på Tre Stiftelser.

Idén att ta fram en spelbaserad introduktionsutbildning väcktes i vintras då Tre Stiftelser och spelstudion Hello There träffades. Ur mötet växte idén fram om att göra något annorlunda och IT-baserat. Teknik blir ett allt mer naturligt och nödvändigt inslag i vård och omsorg, för att kunna frigöra tid till det som är allra viktigast, omvårdnaden om de äldre.

– Många yngre använder mobila enheter, som smartphones och surfplattor, flera timmar per dag. En stor del av tiden går åt till att spela spel – och det har visat sig att utbildning i spelform är extremt effektivt. Det kändes därför helt rätt att göra ett spel ihop med Tre Stiftelser, särskilt som de strävar efter att ständigt ligga i framkant, säger Joakim Eklund, manusförfattare och en av grundarna av Hello There.

I Stig Salus Magiska Resa får spelaren följa Stig Salus, som efter ett långt och aktivt liv, flyttar till en lägenhet inom Tre Stiftelsers verksamhet. Längs vägen ställs spelaren inför olika typer av utmaningar där han eller hon genom att bland annat agera utifrån Tre Stiftelsers värdegrund och koncept, gör Stigs vistelse bra och meningsfull. Stig Salus Magiska Resa kan spelas på både PC, surfplatta och smartphone.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>