Tretton miljoner kronor till prostatacancerforskning
Hem NYHETERCANCERVÅRD Tretton miljoner kronor till prostatacancerforskning under 2022

Tretton miljoner kronor till prostatacancerforskning under 2022

Publicerat av: Redaktionen

Varje år delar Prostatacancerförbundet ut medel till svenska forsknings- och utvecklingsprojekt inom prostatacancerområdet.

Tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag, föreningar och organisationer har Prostatacancerförbundets fond, Prostatacancerfonden, utvecklats till att ha betydande möjligheter att stödja projekt som syftar till att förbättra diagnostik och vård inom prostatacancerområdet.

Tretton miljoner kronor till prostatacancerforskning

Foto: Shutterstock.

Hittills under 2022 har fonden beslutat att dela ut 12,9 miljoner kronor till olika forskning- och utvecklingsprojekt. Det totala beloppet som delades ut i forskningsanslag under hela 2021 var 14,7 miljoner kronor.

– Under den senaste ansökningsperioden fick vi in 30 ansökningar och kvaliteten på dessa projekt var genomgående mycket god. Det känns fantastiskt roligt att vi har möjlighet att stödja så många intressanta projekt 2022. Det ska bli spännande att följa samtliga projekt, säger Kent Lewén, ordförande i forskningsrådet och styrelseordförande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>